Haberler

Vali Çelik; "2. İnönü Zaferi Bir Kahramanlık Destanıdır"

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 2. İnönü Zaferi’nin 96. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, 2. İnönü Zaferi'nin 96. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Çelik, 2. İnönü Zaferi'nin bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda önemli bir adım olduğunu belirtti.

2. İnönü Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık için neler yapabileceğinin somut örneği olduğunu ifade eden Vali Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir azim, inanç ve fedakarlıkla kazanılan istiklal mücadelemizin önemli dönüm noktalarından biri 2. İnönü Zaferi'dir. Bu zaferle; milletimiz tarihin nice zorlu sınavında olduğu gibi,şartların ağırlığına ve her türlü zorluğa rağmen bir kez daha eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergilemiş, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda önemli bir adım atmıştır. İnönü Zaferi, Türk milletinin yurdu, bağımsızlığı, özgürlüğü söz konusu olduğunda neleri başarabildiğinin somut örneğidir. Türk milleti bugün de Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını koruyarak, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes mirası, çağın gerektirdiği bilgi, teknoloji ve donanımla medeniyet yarışında en üst noktalara taşımak için aynı şuur ve inançla, daha da yükseklere taşıyacak ve tarihine, kültürüne, değerlerine sahip çıkarak, aydınlık yarınlara doğru yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecektir. Büyük Önder Atatürk'ün, zaferin ardından İsmet İnönü'ye gönderdiği telgrafta belirttiği gibi, milletimizin ters yazgısını değiştiren İnönü Zaferi, uluslararası alanda yeni kazanımları getirmiş ve Anadolu'da başlatılan bu hareket, birçok ülke tarafından önemsenmiş ve örnek alınarak, başka mazlum ülkelerin bağımsız devlet olarak kurulmasında öncülük etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni birlik ve beraberlik içinde değerlerinden ödün vermeden korumak ve geleceğe taşıyarak muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarmak,bu güzel ülkeye sahip olmamızı sağlayan tüm kahramanlarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize karşı en önemli borcumuzdur. Eskişehir ; tarihte önemli misyonlar üstlenmiş, kuruluştan kurtuluşa ülkemizin var oluş mücadelesinin her kademesinde yer almıştır. Bu ülke topraklarında hepimizin dedelerinin, atalarının kanları mevcuttur. Türkiye Cumhuriyeti Yurtta Barış, Cihanda Barış temeli üzerinde kurularak yükselmiştir. Türk milleti geçmişte kazandığı zaferleri bugün eğitim, kültür ve sanatta, bilim ve teknolojide, ekonomide ve diğer alanlarda başarılarla taçlandırdığından, Türkiye bugün dünyanın önemli ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2. İnönü Zaferi'nin 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, başta Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'yü ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Eskişehir halkına sevgi ve saygılar sunuyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İsmet İnönü Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title