Haberler

Tokat Valisi, Prens Charles'ı Tokat'a Davet Etti

Güncelleme:

Tokat Valisi Cevdet Can, 90'lı yıllarda Tokat'ı gizlice ziyaret eden Galler Prensi Charles'ı Buckhingham Sarayı'na bir mektup yazarak yeniden Tokat'a davet etti.

Tokat Valisi Cevdet Can, İngiltere veliahtı Galler Prensi Charles'ı yıllar önce gizlice ziyaret ettiği Tokat'a tekrar davet etti. İngiltere veliahtı Galler Prensi Charles'a ulaştırılmak üzere Buckhingham Sarayı'na bir mektup yazan Vali Can, 1990'lı yıllarda Tokat'a gizlice gelerek Antik Kent Sebastapolis'teki kazıların başlamasına neden olan Charles'a hem teşekkür hem de davet mektubu gönderdi.

"PRENS GELDİ KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Can, Tokat'ta Konana ve Sebastapolis adında iki antik kent olduğunu ve Sebastapolis'teki kazı çalışmalarının 1990'lı yıllarda Prens Charles'ın burayı ziyaretinin ardından başladığını anlattı. Prensin Tokat'ı ziyaretinin il açısından büyük önemi taşıdığını söyleyen Vali Can, şöyle dedi:

"Biz kendisini tekrar davet ediyoruz. Prensin özellikle Sebastoplisteki ve Tokat'taki tarihi gelişmeleri görmesini istiyoruz. Antik kent çok büyük bir antik kent. Tarihinde o zaman yaklaşık 60- 70 bin kişinin yaşadığı Orta Anadolu'da büyük bir antik kent. O tarihte büyük bir ticaret merkezi. Daha önce birkaç sütun ve birkaç taş varken, Prens Charles'ın gelmesiyle kazılar başladı. Değişik mozaik ve heykelcikler ortaya çıktı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle de bu çalışmalar hızlandı. Kendisine bir teşekkür ve davet mektubu gönderiyoruz. Bizim için çok önemli."

Davet mektubunu Tokat'ın İngiltere'deki fahri temsilcisi ünlü işadamı Hüseyin Özer aracılığı ile de saraya gönderen Can, "Prens'e mektubumuzu hem posta hem de Hüseyin Özer aracılığı ile gönderiyoruz. Prens Charles'ı tekrar ilimizde görmek istiyoruz" dedi.

ÖZER MEKTUBU ELDEN VERECEK

İngiltere'de yaşanan işadamına da konuyu Tokat'ı ziyareti sırasında anlatan Vali Can, Özer'den destek istedi. Can, Özer'e "Prens Charles'ın gelmesi büyük bir kıvılıcıma sebep oldu. Son 10 yılda Tokat'ta büyük turizm gelişmesi yaşandı. Önümdeki yıllarda Tokat'ta daha büyük turizm atağı olacak. Bu konuda bize destek verirseniz seviniriz" diye konuştu.

ARACI İNGİLİZLERİN GÖZBEBEĞİ TÜRK

İngiltere'nin başkenti Londra'da kraliyet ailesinin de yemek yediği restoranları bulunan Özer, mektubu en kısa zamanda ulaştıracağını ifade ederek, Tokat'ın turizmine destek vermekten dolayı büyük mutluluk duyacağını ifade etti. Özer, "Davetiyeyi kendi ellerimle götüreceğim. Tokat'ta çok güzel nimetler var. Tokat ile Kapadokya'nın birleştirilmesi gerekiyor. Tokat tarihi zenginliği çok büyük bir şehir ben de elimden geleni yapacağım" dedi.

"İNGİLİZ VE ALMAN TURİSTLER GELMEYE BAŞLADI"

Vali Can, son yıllarda Tokat'ın turizm potansiyelinin yükseldiğine de dikkati çekerek, Tokat'ta büyük bir turizm atağına geçtiklerini bunun da meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Can son aylarda bölgeye çok sayıda İngiliz ve Alman Turistin gelmeye başladığına dikkati çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Prens Charles Hüseyin Özer Galler Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (15)

ABIZER:

kusura bakmayin avrupali yaninda para tasimaz cuzdana goz diktiyseniz

6
2
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

Sen akılsızsın ya. Koskoca Vali kazı yaptıramıyor da Prens taaa nereleeden gelip rüzgarını estirmesi yetiyor. vay be. Sen de maaş al oturduğun yerden kukla

6
0
yanıtYanıtla
FARKLI-YORUM:

LAWRENS VE HAMPERIN TORUNLARI BU ÜLKEYE ARTIK GEZMEYE DAHi MÜSADE EDILMEMELiDiR, , HAAKLAA ONLARIN PISLIKLERINI DAHA TEMIZLEYEMEDIK, , , , !!

6
0
yanıtYanıtla
realiteMobil-ANDROID:

baska bir is yaptiginiz yok zaten vali ha er olmak istiyo.bende varim diyo beni unutmayin ama bende valiyim diyor. haber deveri cok buyuk :))

5
1
yanıtYanıtla
KazimMobil-IOS:

Prens olsan kaç yazar bu dünya Sultan Süleyman'a bile kalmamış

5
0
yanıtYanıtla
sert:

ingiliz hayranlığı başlamış bile. . .

5
0
yanıtYanıtla
Yavuz Anti:

Valla çok şaşırdım, koskoca vali kazı başlatamıyor da, Ingiltere prensini mi davet ediyor. Biz sömürge miyiz yahu ?

4
0
yanıtYanıtla
aydın:

gelsın bı tokat vurun gıtsin

3
0
yanıtYanıtla
...Mobil-ANDROID:

Sen akılsızsın ya. Koskoca Vali kazı yaptıramıyor da Prens taaa nereleeden gelip rüzgarını estirmesi yetiyor. vay be. Sen de maaş al oturduğun yerden kukla

3
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

LA VALİ KEFERENİN TOKATA NE FAYDASI OLACAK

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title