Haberler

Vali Çakacak'tan Zafer Bayramı Mesajı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Mersinlilerin Zafer Bayramı’nı kutladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda Mersinlilerin Zafer Bayramı'nı kutladı. Çakacak, 30 Ağustos Zaferi'nin daha güçlü yarınlar için ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Türk Milletinin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının, tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi'nin gurur ve coşkusunun yaşandığını dile getirin Çakacak, "Milletimiz için tarihin akışını değiştiren büyük bir kahramanlık destanı haline gelen ve bugün bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir ülke konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bu zaferi, gurur ve coşku ile yaşamamızı sağlayan Büyük Önder Atatürk'ü ve kahraman silah arkadaşlarını sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.

Çakacak, 30 Ağustos Zaferinin sadece önemli bir askeri başarı olmadığına vurgu yaparak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"30 Ağustos Zaferi milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür. Bütün yokluklara, imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu ordumuzun, milletle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Ecdadımızın canları pahasına vermiş olduğu bu şanlı mücadele; sadece tarihimizin önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda daha güçlü yarınlara yürüyüşümüzde de bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir."

Birlik ve beraberlik içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile unutulmayacak bir ders verildiğini anlatan Çakacak, şöyle devam etti:

"Milletimiz hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyerek, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha kabul ettirmiştir. Büyük ve mutlak bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı, milletimizin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmasını sağlaması yanında en zor zamanlarında bile tüm dünyaya vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiş olmasıyla tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır."

Türk Milletinin gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşlikten aldığını belirten Vali Çakacak şunları kaydetti:

"Tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğumuz bu kenetlenmenin, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, Mersin'li hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title