Haberler

Vali Çakacak: "Son 12 Yılda 3 Milyar 250 Milyon Fidan Dikildi"

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’nin orman varlığının bugün 22 milyon hektar civarına ulaştığını belirterek, “Türkiye’de tüm illerde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında son 10-12 yılda 3 milyar 250 milyon fidan dikildi” dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye'nin orman varlığının bugün 22 milyon hektar civarına ulaştığını belirterek, " Türkiye'de tüm illerde başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında son 10-12 yılda 3 milyar 250 milyon fidan dikildi" dedi.

Vali Çakacak, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Orman Bölge Müdürü Baca, kabulde Vali Çakacak'a defne ve biberiye fidanları ile orman ürünlerinden oluşan set takdim etti.

Ziyarette, Mersin halkının Ormancılık Haftası'nı kutlayan Çakacak, tüm dünyada kutlanan

Ormancılık Haftası ile orman varlığının sürdürülebilmesi ve sahip olunan orman varlığının çoğaltılarak insanların hizmetine sunulmasının amaçlandığını söyledi. Halkın ve özellikle gençlerin konuya ilgi duymaları amacıyla Ormancılık Haftası'nda çeşitli etkinlikler düzenlendiğine ve fidan dikim törenleri yapıldığına işaret eden Çakacak, ormanların insanlara faydasına değinerek, "Orman, insanlar için çok önemli bir doğal kaynak. Ormanlara baktığımızda sadece dünyanın akciğerleri olarak değil, çeşitli yönlerden insanlara faydalı olduğunu görüyoruz. Ormanlar aynı zamanda insanların geçim kaynağı. Bin bir türlü canlı ormanlarda barınıyor. İnsanların, sahip olduğu bu zenginlikleri hem sürdürülebilir kılmak hem de Orman Genel Müdürlüğü ve sizin yaptığınız gibi çalışmalarla bunların insanların maddi manevi olarak hizmetine sunulmasını sağlamak, hizmetten faydalanırken de ormanların yok edilmesini önleyerek yeni orman alanları açmak suretiyle de orman varlığının artırılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

İstatistiklere göre, yeşilin, özellikle orman varlığının azalmadığını, aksine arttığını vurgulayan Çakacak, "1970'li yıllarda sahip olduğumuz orman varlığı 20 milyon hektar civarındayken, şu anda 22 milyon hektar civarında orman varlığımız var. Bütün illerde ağaçlandırma seferberliği başlatıldı ve bütün iller fidan dikimi konusunda bir yarış içerisine girdi. Son 10-12 yıl içerisinde 3 milyar 250 milyon fidan dikildi. Bu, Türkiye için son derece önemli. Bu yeterli değil tabi, daha fazla fidan dikmemiz gerekiyor. Bu hafta dolayısıyla kamuoyunun dikkatini çekmek, özellikle gençlerimizi fidan dikmeye alıştırmak gerekiyor. Bu anlamda sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sözlerine 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı kutlayarak başlayan Orman Bölge Müdürü Baca ise Bölge müdürlüğü olarak, gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacıyla Mersin için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi. Amaçlarının, ormanın azalmasına ve çevrenin kirlenmesine engel olmak olduğunu belirten Baca, orman teşkilatı olarak her zaman göreve hazır olduklarını kaydetti.

Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve Mersin halkına fidan dağıtımı yapacaklarını bildiren Baca, Türkiye'nin, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: "Türkiye bu anlamda 7 ülkeden biri. Mersin ili de 2003'ten bu yana orman varlığını alan olarak artıran illerimizden biri. Mersin'e ormansız alanlar ağaçlandırılarak yüzde 3 civarında bir artış sağlandı. 2002'deki envanterlerimiz 826 bin hektarken, bugün 865 bin hektara ulaştı. Aynı zamanda servet olarak da artışımız var. Mersin, bitki çeşitliliği yönünden de ön plandadır ve çok zengin bir ildir. 2014 yılında toplanan ürünlerden sadece Mersin'deki vatandaşlarımızın geliri yaklaşık 2,5 milyon liradır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak 21 Mart Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title