Haberler

Vali Çakacak, Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Geldi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe katıldı.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen yemeğe, Vali Çakacak ve eşinin yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, il protokolü ile çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı. Yemek öncesi konuşan Çakacak, Çanakkale savaşının sadece ülkemizin değil dünyanın da kaderini değiştiren bir dönüm noktası olduğunu, Anadolu'nun bağrından kopup gelen vatan evlatlarının birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde dünyanın en büyük devletlerine kafa tutarak canlarını feda ettiklerini vurguladı. Çakacak, "Yüce Türk milleti bu ülkeyi birlik beraberlik ve kardeşlik teması üzerine kurmuştur. Bizim birlik beraberlik ve kardeşliğimiz ilelebet devam edecek ve kim ne yaparsa yapsın bu ülke birlik beraberlik ve kardeşliğinden ödün vermeyecektir. Bugüne kadar bu topraklar uğruna çok sayıda şehit verdik. Bugün burada şanlı bayrağımızın altında huzur içerisinde yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu ülke uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizin yakınları ve siz kahraman gazilerimiz bize verilen kutsal emanetsiniz. Bu emanete sahip çıkmak bizim en asli görevlerimizin başında gelmektedir. Devletimiz bu kutsal emanete sahip çıkmak için geçmişte ve bugün yaptığı her şeyi gelecekte de yapmaya devam edecektir. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum" dedi.

Yemeğin ardından Çakacak, beraberindekilerle şehit aileleri ve gazilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suphi Öner Öğretmenevi Özdemir Çakacak Çanakkale Mersin Yerel Haberler

title