Haberler

Vali Çakacak, Kamu Görevlileri ve Vatandaşlarla Bayramlaştı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı dolayısıyla kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı dolayısıyla kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı dolayısıyla ilk olarak Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çakacak daha sonra Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma töreninde Vali Çakacak'a Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Milletvekili Ali Öz, CHP Milletvekili Hüseyin Çamak, daire amirleri ile il ve ilçe protokolü eşlik etti. Törende ilk olarak kamu görevlileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaşan Çakacak daha sonra da basın mensuplarıyla bayramlaştı.

Vali Çakacak birinci günü idrak edilen Kurban Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, milletçe bir Kurban Bayramı'na, huzur, birlik ve beraberlik içinde erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Kurbanlar kesilerek dini vecibeler yerine getiriliyor ama bayram vesilesiyle büyüklerimiz, hastalarımız, şehit ailelerimiz, engellilerimiz ziyaret ediliyor. Küçüklerimize hediyeler verilerek sevindiriliyor. Bunlarda kültürümüzün bize vermiş olduğu güzellikler, zenginliklerdir. Bayram ortamında yakaladığımız bu sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve barış ortamını biz istiyoruz ki sadece bayramlarda yaşamayalım. Ülke olarak millet olarak bir yıla yayalım. Bayramlarda yaşadığımız bu güzellikleri bu hoş görüyü, sevgiyi, kardeşliği biz bir yıl boyunca birbirimize gösterirsek hem kardeşliğimizin, dostluğumuzun pekişmesine sebep olur hem toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Bayramlarda çıkan güzellikleri sadece biz birbirimize göstermeyelim. İşte Kurban Bayramı diyoruz, bütün İslam aleminde kutlanıyor. Biz istiyoruz ki ülkemizde nasıl böyle güzelliklerle kutlanıyorsa tüm İslam aleminde de aynı güzellikte, aynı barış ortamında kutlansın" şeklinde konuştu.

Yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberleri nedeniyle bu bayramın buruk geçtiğini belirten Çakacak, "Her toprak kolay vatan olmaz, o toprakların üzerinde eğer bedeller ödenmişse vatan olur. Bizim de aziz vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Milletimizin emanetleridir şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz. Tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz. Bizim topraklarımız çok stratejik, dünyada herkesin gözü olan bir yer. Dolayısıyla geçmişte olduğu gibi bugün de bizim birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler olacaktır. İleride de olacaktır ama hem güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi hem milletimizin vakur duruşu asla ve asla hiçbir zaman buna izin veremez. Bütün Mersinli hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum, nice bayramlara hep beraber sağlıkla, huzurla erişmeyi temenni ediyorum" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Kurban Bayramı Akdeniz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title