Haberler

Vali Çakacak Gaziler Gününü Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milli ve manevi değerlerine bağlılığını güçlü bir şekilde geçmişten günümüze kadar taşıyan Türk milletinin, vatan, bayrak ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını belirtti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, milli ve manevi değerlerine bağlılığını güçlü bir şekilde geçmişten günümüze kadar taşıyan Türk milletinin, vatan, bayrak ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek, tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını belirtti.

Vali Çakacak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türk bayrağının, fedakarca çabalar sonucu, özgürce ve gururla dalgalandığını ifade ederek, "Milletimizin canından kıymetli bildiği bu kutsal topraklar; aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakarca çabaları neticesinde asla düşmana çiğnetilmeyerek vatan kılınmış, ay yıldızlı bayrak, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalanmıştır. Bizler bugün, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde hür bir millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde geleceğe güvenle bakıyoruz" dedi.

Şehit ve gazilerin gösterdikleri cesaret ve fedakarlık sayesinde Türk milletinin gönlünde ilelebet minnet ve şükranla yaşayacağını belirten Çakacak, şunları kaydetti:

"Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda şehitlik ve gazilik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz"

Ülkenin, içeriden ve dışarıdan hain saldırılara hedef olduğunu vurgulayan Vali Çakacak, şöyle devam etti:

"Fakat bilinmelidir ki, bu ülkeyi birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarıyla kuran yüce Türk milleti bugün de bu değerlerine en güçlü şekilde sahip çıkarak Vatanına gelecek her saldırıyı kahraman güvenlik güçlerinin mücadelesi ve Milletin vakur duruşu ile bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır."

Ülkeyi korumak ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin daha da güçlendirmek için el birliğiyle çalışmaya devam edileceğini belirten Çakacak, "Şehit ve gazilerimizin bize emanet bıraktığı bu mukaddes vatana ve şan ve şerefle dalgalanan bayrağımıza sahip çıkarak, devraldığımız yerden daha yukarılara çıkarmak en önemli görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Vali Çakacak fedakarca vatan topraklarını savunan şehit ve gazilerin her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılmasının milli görev olduğunu vurgulayarak açıklamasına şöyle devam etti:

"Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla, mücadele veren kahraman gazilerimizin ve ortaya koyduğu fedakarlıklarının, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimizin milli bir görevidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin taşıdıkları şerefe layık olarak hayatlarını sürdürmeleri, sahip oldukları imkan ve şartların daha da iyileştirilmesi konusunda devletimiz ve kadirşinas milletimiz üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya devam edecektir. Bu inançla, istiklal mücadelesinde gösterdiği üstün başarılara istinaden büyük önder Mustafa Kemal'e 'Mareşal' rütbesi ile 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünde, tarihimize yön veren bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Mersin Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title