Haberler

Mersin Valisi Çakacak, Gazi ve Şehit Anneleriyle Piknikte Buluştu

Güncelleme:

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte gazi ve şehit anneleriyle piknikte buluştu.

Vali Çakacak, Mersin Valiliği himayesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Anneler Günü dolayısıyla şehit anneleri ve gazi aileleri için düzenlenen pikniğe katıldı. Mezitli İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait 100. Yıl Tesisleri'nde gerçekleşen etkinliğe eşi ile birlikte giden Çakacak'a, il ve ilçe protokolü de eşleri ile birlikte eşlik etti. Çakacak, eşi Kevser Çakacak ile birlikte tek tek masaları gezerek, şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilendi ve onlara gül verdi.

Çakacak, burada yaptığı konuşmada, Anneler Günü'nün bir günle sınırlı olmadığını, anneler için her günün önemli olduğunu ifade ederek, "Bizim inancımızda, kültürümüzde ve toplumumuzda annelerimizin ayrı bir yeri vardır. Bizler hangi işi yaparsak yapalım, hangi mevkide olursak olalım, eğer bulunduğumuz konumlarda en ufak bir başarımız dahi olsa bunu eli öpülesi annelerimize borçluyuz. Annelerimiz bizim ilk öğretmenlerimizdir. Hayatı annelerimizde görürüz. Yaşımız kaç olursa olsun, her zaman annelerimizin sıcaklığına, şefkatine ve hayır duasına sığınırız. 'Cennet annelerin ayağının altındadır' sözü de annelerimize olan sevginin, saygının ve hürmetin ne kadar büyük ve önemli olması gerektiğini ifade eder" dedi.

İnsan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın hala annelerinin küçük çocukları olduklarına vurgu yapan Çakacak, "Belki kendimizin çocukları, hatta torunları olmuştur ama herkes hala annesinin kuzusudur. Onun için annelerimizin kıymetini bilmeli, onlara asla saygıda kusur etmemeliyiz. Onların hayır dualarını alalım ki, aynı şekilde bizler de kendi çocuklarımızdan aynı sevgi ve saygıyı isteyelim. Anneleri hayatta olmayan insanların en çok üzüldüğü şey, annelerinin hayır duasından uzak kalmasıdır. Bunu annelerini kaybedenler daha iyi anlar" ifadelerini kullandı.

Şehit annelerinin yüreklerindeki acıyı hiç kimsenin onlar kadar hissedemeyeceğinin altını çizen Çakacak, "Bizler inancımız gereği şehit annelerinin ne kadar makbul insanlar olduğunun bilinci içerisindeyiz. Şehitlik makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonraki en yüce makamdır. Ne mutlu o şehit annelerine ki, onların evlatları ahirette 'Annelerimiz gelmeden biz cennete girmeyiz' diyecekler. Bugün evlatlarının acısını kalplerinde yaşıyorlar ama yarın ahirette bunun karşılığını kat be kat görecekler" diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyan da Anneler Günü dolayısıyla kutsal vatan toprakları uğruna seve seve canını feda eden şehitlerin çok değerli anneleri ve birlik ve beraberliğin temini için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan gazilerin yakınlarıyla beraber olmak, sorunlarına çözüm bulmak istediklerini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

özdemir çakacak anneler günü Mersin Yerel Haberler

title