Haberler

Vali Çakacak, Bozön Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bu yüce milletin başını kimse öne eğemeyecektir” dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bu yüce milletin başını kimse öne eğemeyecektir" dedi.

Çakacak, merkez Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi Belen mevkiinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu ve Bozön Mahalle Muhtarı Veli Göknur tarafından karşılanan Çakacak'a, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve ilçe protokolü eşlik etti.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Çakacak, çevre mahallelerin muhtarlarının da aralarında bulunduğu vatandaşlarla sohbet ederek, "Bizler bu makamlarda millete hizmet etmek üzere bulunuyoruz. Bu nedenle, öncelikli görevimiz vatandaşa verilecek hizmeti en hızlı biçimde sunmaktır. Bu amaçla da bugün kamu kurum ve kuruluş müdürlerimizle birlikte size misafir olmaya, sohbet etmeye, sorun ve taleplerinizi dinlemeye geldik" diye konuştu.

Vali Özdemir Çakacak, düzenli olarak mahalle muhtarlarıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini, bu toplantıların en sonuncusunun dün Mezitli Mahalle muhtarlarının katılımıyla yapıldığını, burada muhtarların mahalleleri ile ilgili sorun ve taleplerini direk olarak ilgili kurum amirlerine aktardıklarını ifade etti. Çakacak, dile getirilen sorun ve taleplerin takipçisi olduğunu ve en kısa sürede çözüme ulaştırılması için ilgili kurum amirlerine gerekli talimatları verdiğini kaydetti.

"Bu yüce milletin başını hiçbir güç öne eğemeyecektir"

Ahi Evran'ın, "Elin, kapın, sofran açık olsun" sözünden hareketle, tüm daire müdürleri ve çalışanlarına bu yönde hareket etmeleri gerektiğini sık sık hatırlattığını belirten Vali Çakacak, "Bizim en büyük hasletlerimizden biri de birlik ve beraberliğimizdir. Bakınız bugün burada devletin temsilcileri ve vatandaşlarımız hep bir arada derdimizi, sıkıntımızı, yemeğimizi paylaşıyoruz. Biz bir ve beraber olduğumuz sürece bu yüce milletin başını kimse öne eğemeyecektir" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin birlik, beraberlik ve kardeşliği konusunda ne kadar hassas olduğunu en son 15 Temmuz gecesi iç ve dış tüm düşmanlara ispatladığına dikkat çeken Vali Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara inen vatandaşların milletine, devletine ve milli iradesine sahip çıktığını hatırlattı. Konuşmasında komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara da değinen Çakacak, "Türk milleti olarak inancımız, tarihimiz ve kültürümüz gereği dünyanın neresinde olursa olsun zorda olana yardım etmek bizim en

önemli özelliklerimizden biridir. İşte tam da bu duygularla Mersinli vatandaşlarımız şu an ilimizde iki yüz bine yakın Suriye vatandaşını misafir ediyor" şeklinde konuştu.

Vali Çakacak, konuşmasının ardından vatandaşlara söz vererek, onların sorun ve taleplerini dinledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sait Karahaliloğlu Özdemir Çakacak Mezitli Belen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title