Haberler

Vali Çakacak, Aydıncık'ta İncelemelerde Bulundu

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Aydıncık ilçesini ziyaret ederek inceleme ve temaslarda bulundu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Aydıncık ilçesini ziyaret ederek inceleme ve temaslarda bulundu.

Vali Çakacak, temasları kapsamında ilk olarak Aydıncık Kaymakam Vekili Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik'i ziyaret etti. Çakacak, Kaymakam Pendik'ten ilçenin hali hazırda devam eden yatırımları ile ilgili bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Aydıncık Belediyesi yeni hizmet binasının yapılacağı inşaat alanını gezen Vali Çakacak, burada Belediye Başkanı Ferat Aktan'dan inşaat ve ilçede yapılan diğer yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Resmi temaslarının ardından ilçe gezisine devam eden Vali Çakacak, geçmişi Milattan Önce 5. yüzyıla kadar uzanan Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu ve kazı çalışmaları devam eden Kelenderis Antik Kentini gezdi. Çakacak, en büyük özelliği etrafında hala yerleşim alanları bulunması olan antik kentte, yapım şekli nedeniyle dünyada eşi benzeri bulunmayan Kelenderis Mozaiği ve Roma Bazilikasını gezerek kazı ekibi başkanından antik kent ve kazı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası'nı ziyaret etmek üzere Kelenderis Antik Kentinden ayrılan Vali Çakacak, yol üzerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Çakacak, vatandaşların taleplerini de dinledi. Çakacak daha sonra Aynalıgöl Mağarasını gezerek mağara hakkında bilgi aldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Aydıncık Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title