Haberler

Vali Büyük, Sanayicinin Yanında

Adana Valisi Mustafa Büyük, 19 farklı sektörde 400 firmanın faaliyet gösterdiği Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) ziyaret ederek, sanayiciler ve işçilerle sohbet etti.

Adana Valisi Mustafa Büyük, 19 farklı sektörde 400 firmanın faaliyet gösterdiği Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) ziyaret ederek, sanayiciler ve işçilerle sohbet etti. Vali Mustafa Büyük, 35 bin kişiye çalışma imkanı sunan, son 4 yılda yaklaşık 125 milyon liralık altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla istikrarlı büyümesini sürdüren AOSB yönetimini hizmetlerinden dolayı kutladı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, beraberinde AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri, Vahit Gezer, Ömer Kaya, Denetim Kurulu Üyesi Hilal Aksöz, Mustafa Fidan ile AOSB Müdürü Mustafa Keskin ile birlikte ilk ziyaretini, vida üretimi yapan Teknik Bağlantı Elemanları ve Aslanbaş Çivi, Tel ve Çelik Hasır Sanayi tesislerine yaptı.

İŞÇİLERLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ

Vali Büyük, çivi ve zımba teli çeşitleri, çelik hasır ve balya teli üretimi yapan tesisi gezdikten sonra burada işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi. Çalışanlarla sohbet eden Vali Büyük, Aslanbaş Çivi, Tel ve Çelik Hasır Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Aksan'dan faaliyetleri hakkında bilgi aldı. AOSB'deki ziyaretlerine devam eden Vali Büyük, dokuma sektöründe faaliyet gösteren Furteks Dokuma'nın tesislerine uğradı. Bükme, katlama, çözgü, dokuma üretiminin yapıldığı Furteks'te incelemelerde bulunan Vali Büyük, firma yöneticisi Fuat Bahadır'dan üretimle ilgili bilgiler aldı. Fuat Bahadır, ziyaret anısına Vali Büyük'e kehribar tespih hediye etti.

Vali Mustafa Büyük'ün ziyaret ettiği tesislerden bir diğeri ise Öner Seperatör oldu. 50 yılı aşkın süredir seperasyon, klarifikasyon ve pastörizasyon sistemleri üretimi yapan Öner Seperatör Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öner, Vali Büyük'e faaliyetlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

GELECEĞİN TEKNİK ELEMANLARI YETİŞİYOR

Adana Valisi Mustafa Büyük, sanayi kuruluşlarına nitelikli teknik eleman yetiştiren Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'ne ziyarette bulundu. Kimya, tekstil, makine, elektrik ve elektronik branşlarında 2 bin 150 öğrencinin eğitim aldığı Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi'nde atölyeleri gezen Vali Büyük, öğrencilerle sohbet etti. Tekstil atölyesinde atkı yapan öğrencileri bir süre izleyen Vali Büyük, atkı modellerinin nasıl çıkarıldığını yakından inceledi. Vali Büyük, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) geliştirdiği Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı'ndan (PISA) ödül alan Özel Erkan Teknik Meslek Lisesi yöneticilerini, Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu'nu, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu'nu ve Genel Koordinatör İzzettin Yüzçelik'i tebrik etti. AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de okul yöneticilerinin ve öğrencilerin başarısının devamı dileğinde bulundu.

ÜRETİM, İSTİHDAM SAĞLAYAN SANAYİCİNİN YANINDAYIZ

Vali Mustafa Büyük, AOSB programının son durağında, içecek sektörünün önde gelen firması Oğuz Gıda'yı ziyaret etti. Oğuz Gıda Genel Müdürü Osman Nuri Oğuz, konuklarına yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Yakın zamanda, meyve suyu, gazlı içecek, ice-tea, süt üretimi yaptıkları "Daren" markasına Black Bruin enerji içeceğini ve "Juss" meyve sularını da ekleyen Oğuz Gıda, yatırımlarından ve titiz çalışmalarından ötürü Vali Büyük'ün takdirini aldı. Adana Valisi Mustafa Büyük, gezisi sırasında AOSB yönetimi ve sanayicilerle yaptığı sohbetlerde, üreten, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine değer kazandıran sanayicilerin her zaman yanında olduklarını bildirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Büyük Hacı Sabancı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title