Haberler

Adana Valisi Büyük Muay Thai Ailesini Kabul Etti

Güncelleme:

Adana Valisi Mustafa Büyük, Dünya MuayThai Federasyonu tarafından "Yılın En Başarılı Antrenörü" olarak aday gösterilen Teslime Çelik'e her türlü desteği sağlayacağını söyledi.

Vali Büyük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Dünya MuayThai Federasyonu tarafından aday gösterilen Teslime Çelik, MuayThai Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ramazan İncetaş, MuayThai Milli Takım Antrenörleri Hakan Şahade ile Yalçın Sizgen, Tekvando Antrenörü Mehmet Fazıl Çalış ile Tayland'ta gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'na katılacak olan Hayri Doğan Hozanlı, Yusuf Caner Duvar, Caner Kart, Yusuf Şamil Özkaya, Kerem Şahade ile Tekvando da Avrupa ikincisi olan Emine Nur Palaz ile Türkiye ve uluslararası müsabakalarda madalya kazanan muaythai sporcularını kabul etti.

Dünya MuayThai Federasyonu tarafından 6 aday içinden yılın antrenörlüğüne aday gösterilen tek kadın antrenör Teslime Çelik ile gurur duyduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi için tüm Adana, hatta Türkiye'nin internet ortamı üzerinden oy vermesi konusunda çalışmalar başlatacağını belirten Vali Büyük, "Teslime Çelik, dünya şampiyonu bir sporcu olduğu gibi, onlarca Avrupa ve dünya şampiyonu sporcu yetişmesini sağlayan deneyimli bir antrenör. Zaten böyle olmazsa dünya federasyonu Teslime Çelik'i araştırmadan aday göstermezdi. Teslime Çelik'e her türlü desteği sağlayacağız" dedi.

UZAK DOĞU SPORLARINDA ADANA BAŞARILI

Vali Büyük, uzak doğu sporlarında Adana'nın Türkiye genelinde ve yurtdışında hayli başarılı olduğunu belirterek, MuayThai'de 3 kez Dünya Şampiyonu olan Hayri Doğan Hozanlı'yı başarısından dolayı kutladı. Büyük, ayrıca 12-24 Ağustos tarihleri arasında Tayland'ın Başkent'i Bangkok'ta 105 ülkenin sporcularının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonasına Adana'dan katılacak olan 5 sporcu ile antrenörlere başarılar dileyerek sporculardan madalya sözü aldı.

SAĞLIKLI NESİL İÇİN SPOR ŞART

Türkiye'nin Avrupa'nın birçok ülkesine oranla genç nüfusunun yoğun olduğunu ifade eden Vali Büyük, öğrencileri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın ve genç nesil yetiştirmenin yolunun spordan geçtiğinin altını çizerek konuşmasına şunlara yer verdi:

"Birçok aileler biliyorum, spor eğitimi engelliyor düşüncesinde çocuklarını spora göndermiyor. Halbuki spor sayesinde çocuklar sağlıklı olur, kendine güveni gelir. Bu bağlamda; spor yapmak ve yetiştirmek anlamlı bir görev. Aileler, çocuklarının spor ve eğitimi dengeli götürmesine katkı sağlamalı.Spor yapmayan toplumlar bunların gelecek yıllarda ıstırabını çeker. Bu nedenle önce kentimizi, sonra da ülkemizi yurtdışında temsil eden, bayrağımızı göndere çektiren, İstiklal Marşı'mızı okutan, hepsinden önemlisi ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan tüm sporcuları, bunları yetiştiren antrenörleri, çocuklarını spora yönlendiren aileleri kutluyorum."

VALİ BÜYÜK KENDİNE ARMAĞAN EDİLEN BOKS ELDİVENİNİ SPORCUYA VERDİ

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kurumun çalışmaları hakkında Vali Büyük'e bilgi verdi. Ataşbak, Adana'nın yüzme, kano, kürek ve atletizmde Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) olduğunu, sırıkla atlamada Demet Parlak, Zeki Cem Tenebüken ve Burak Yılmaz'ın sürekli rekorlar kırdığını, 46 branşta açtıkları il spor merkezine başvuru olarak Türkiye'de ilk sıraya yerleştiklerini anlattı.

Ziyaret sırasında MuayThai Milli Takımı Antrenörü Hakan Şahade, Vali Büyük'e boks eldiveni armağan etti. Vali Büyük, eldiveni kullanma şansı olmadığını belirterek eldiveni küçük sporcuya verdi.

Teslime Çelik de Vali Büyük'e Türk Bayrağı ile MuayThai ile ilgili bir kitap armağan etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Hakan Şahade Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title