Haberler

Vali Büyük: "Adana'nın Kültürel Mirasını Geleceğe Taşımakta Kararlıyız"

Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana'nın zengin tarihsel ve kültürel mirasını geleceğe taşımanın azim ve kararlılığında olduklarını söyledi.

Vali Büyük, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin de hazır bulunduğu ziyarette, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Hasan Batun'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Büyük, verimli topraklara sahip olmasından dolayı tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan Adana'nın, zengin bir tarihsel ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çekti.

Ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kentin kültür ve turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve tanıtım konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Büyük, "İlimiz, yüzyıllar boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olmasına paralel olarak, günümüzde arkeolojik ve kentsel SİT alanları, anıtsal yapıları, doğal SİT alanları ve taşınmaz kültür varlıklarıyla, tarihi, turistik ve kültürel zenginliğini bugüne ve geleceğe taşıyor olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Yemyeşil doğasıyla, suyuyla, toprağıyla, iklimiyle, yaylalarıyla, deniziyle, sahilleriyle, kültür ve tabiat varlıklarıyla, tarihsel miraslarıyla Adana, sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesiyle yakın bir gelecekte turizmde hak ettiği konuma ulaşacaktır. Tüm çabamız bu yöndedir. Bu ziyaret vesilesi ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğümüzün tüm görevlilerine, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Vali Mustafa Büyük'ün, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nu ziyareti, kurul Müdürü Hasan Batun'un verdiği brifing ile son buldu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Büyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title