Haberler

Manisa Valisi Bektaş, Salihli'de Tarım İşletmelerini Gezdi

Güncelleme:

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, beraberindeki heyetle birlikte Salihli'de faaliyet gösteren tarım işletmelerini gezerek incelemede bulundu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Cebi, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yavuz Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı ve Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıza Gülmez'in katıldığı teknik incelemelerde, işletme sorumluları Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyete tesisler hakkında bilgi verdi.

İlk olarak Lider Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Firması'nı ziyaret eden heyet, Lider Gıda Üretim Müdürü Mehmet Ayyıldız ile İşletme Sorumlusu Erdem Çelik'ten tesis hakkında bilgi aldı. Ayyıldız, "İşletmemizde 200 kişi çalışıyor. Jeotermal ısıtmalı seracılığın yapıldığı tesisler toplam 350 bin metrekare alan üzerine kurulu. Ürünlerimizin büyük bir çoğunluğu Rusya'ya ihraç ediliyor. Toplam 14 seranın yer aldığı tesislerde 9 ay boyunca üretim yapılabiliyor" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında, "Manisa'da göreve başladığım dönemden buyana bu serayı görmek istiyordum. Gerçekten çok gelişmiş üretim olanaklarına sahip. Salihli'de bu üretim modeline yönelik veya diğer sektörlerle ilgili oldukça büyük ölçekli işletmeler var. Salihli'de sadece seracılık değil, diğer tarım ürünlerine yönelikte üretimle yapılıyor. Sanayi, her alanda yapılabilir. Ama tarımı her yerde yapamazsınız. Gediz Ovası, Manisa'nın olduğu kadar Türkiye içinde büyük önem taşıyor. Bu ovanın çok iyi korunması tarım sektörü için hayati öneme sahip" dedi.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Cebi ise, "Salihli, İlimizde tarım potansiyeli yüksek olan İlçelerimizden bir tanesi. Lider Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Firması'nın 350 bin metrekare üzerine kurulu bu tesisi son derece modern imkanlarla donatılmış ve İlimiz açısından ihracat potansiyeli yüksek olan bir tesistir. 9 ay boyunca üretim faaliyetleri devam eden Jeotermal seralarımızda hem iç hem de dış piyasadaki potansiyelimiz gün geçtikçe artmaktadır" diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyet, Lider Gıda'nın ardından Tuğrul Tarım Üzüm İşletmesi'nde incelemelerde bulunarak tesis hakkında bilgi aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ayyıldız Erdoğan Bektaş Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title