Haberler

Sivas Valisi Barut Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

Güncelleme:

Sivas Valisi Alim Barut, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Sivas Valisi Alim Barut, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Büyük Otel'de düzenlenen iftar programına Vali Alim Barut'un yanı sıra Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, protokol eşleri ile çok sayıda şehit ve gazi annesi ile yakınları katıldı.

İftar sonrası bir konuşan Vali Alim Barut; "Şükürler olsun, huzur içinde bu yemekte bir araya gelebildik. Tabi bu kolay değil. Bu sizin yetiştirdiğiniz evlatlarınızın, vatanı için canını feda etmiş olan şehitlerimizin gazilerimizin fedakarlığı sayesinde olmaktadır. Devletin görevlileri olarak, bizlerin bunu göz ardı etmesi mümkün değil. Buraların sahibi öncelikle bu vatana gözünü kırpmadan canını verenler şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Ben böyle mübarek bir günde sizlerle bir arada olmaktan, sizlerle oturup sohbet etmekten, dertlerinizi dinlemekten son derece mutluyum. Diliyorum ki, memleketimiz huzur bulsun. Aynı şekilde memleketimiz dışında bizi de rahatsız eden unsurlar var. Allah onları kahretsin. Şu anda dua etmekten başka bir şey yapamadığımızı biliyorum. Ama inanıyorum ki dualar bir araya gelince neticesini verecek ve zalimin zulmü yanına kalmayacak. Bu vesileyle şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Geride kalanlarına sabrı cemiller diliyorum. Gazilerimize de bundan sonraki yaşantılarında mutlu, hayırlı, sağlıklı bir ömür diliyorum." dedi.

Programın sonunda Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, Şehit ve Gazi Ailelerini Mayıs ayında Çanakkale gezisine göndermesi vesilesi ve iftar programı için Vali Alim Barut'a teşekkür ederek plaket takdim etti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Salih Ayhan Yerel Haberler

title