Haberler

Vali Baruş Köylülere Söz Verdi

Bolu Valisi Aydın Baruş, Göynük ilçesi Himmetoğlu köyünde yapılan kamulaştırma sonrası mağdur olduklarını iddia eden köylülere destek olma sözü verdi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Göynük ilçesi Himmetoğlu köyünde yapılan kamulaştırma sonrası mağdur olduklarını iddia eden köylülere destek olma sözü verdi.

Vali Baruş, termik santrale kömür temini için köylerinde yapılan kamulaştırma çalışmaları sonrası mağdur olduklarını belirten Himmetoğlu köylülerini makamında kabul etti.

Valilik önünde toplanan yaklaşık 50 köy sakini adına Baruş ile görüşen 3 köy temsilcisi kendilerine 20 Mayıs tarihine kadar 18 evin boşaltılması yönünde ihbarname geldiğini belirterek, bu süre içinde evlerini boşaltamayacaklarını aktardı.

Görüşmenin ardından valilik önünde bekleyen diğer köylülerin yanına inen Baruş durum hakkında bilgi verdi.

Çevre Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin köye giderek gerekli görüşmeleri yapacağını anlatan Baruş, taşınması zaruri olan evlerin en kısa zamanda taşınacağını ifade ederek, "Daha sonra diğerlerinin ihtiyaçlarını gidermek için arazi bakacağız. Bu konuyu ben yakından takip ediyorum, hiç endişe etmeyin. Pazartesi veya salı günü Çevre Şehircilik Müdürü gelecek ve sizinle görüşerek yapılacak ev tipini belirleyecek." dedi.

Baruş, devletin benzer durumdaki vatandaşlara konut başına 60 bin lira destek verdiğini de sözlerine ekleyerek, "Ama bunu bireysel olarak yapmak zor olacağı için siz de razıysanız toplu olarak ihale usulü ile yaptırmak gibi bir kanaate vardık. Ahırlarınızı da evlerinizin yanında sizlere tahsis edilen araziye kendiniz yapacaksınız. Ama önceliğimiz evlerinizin yapılması." şeklinde konuştu.

Köylüler adına konuşan Mustafa Terli de, Vali Baruş'un kendilerine yeni evler yapılıncaya kadar köylerine dokunulmayacağı sözünü verdiğini söyledi.

Terli, bölgede yer alan kömür ocaklarından dolayı kamulaştırma olduğu için köyün bir kısmının acil kamulaştırmadan dolayı istimlak edildiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Fakat bizim gidecek bir yerimiz yada çadır kuracak bir arazimiz olmadığı için ve makineler de kapımızın önüne dayandığından vali beyden yardım istemeye geldik. Vali bey de bize daha önce söz vermişti. Bizim evimiz yapılmadan kimsenin bizi mağdur etmeyeceğini söylemişti.

Himmetoğlu köyünün Aşağı ve Orta Mahalleleri'nin bir kısmı, toplam 65 hane var yıkılması gereken. Bunlara yer tahsis edildi. Fakat resmi işlemleri bitmediğinden dolayı hiçbir şey yapılamadı. Vali Bey, Çevre Şehircilik ve kaymakamlıkla görüştü. Onlar da hızlandıracaklarını söylediler."

Kaynak: AA / Güncel

Göynük Aydın Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title