Haberler

Vali Balkanlıoğlu, Sanat Evini Ziyaret Etti

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geleneksel el sanatları ustası Cihan Ataş’ın ’Sanat Evi’ atölyesini ziyaret etti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, geleneksel el sanatları ustası Cihan Ataş'ın 'Sanat Evi' atölyesini ziyaret etti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Akyazı Mahallesi'nde 25 yıldır geleneksel el sanatlarıyla uğraşan Cihan Ataş'ı atölyesinde ziyaret etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun ziyaretinde Ordu İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan yer aldı. Yapılan çalışmaların çok güzel olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, el sanatları ustası Cihan Ataş'tan ürünlerin yapım aşamasında atölye'den pazarlamaya kadar olan süreçte yaşananlar hakkında bilgiler aldı.

"ORDU ÇOK GÜZEL BİR İL"

Ordu'nun çok güzel bir il olduğunu ve yapılan bu ürünlerinde Ordu tanıtımına katkı sağladığını aktaran Balkanlıoğlu, "Ordu kendine özgü mimarisi ile yüzyıllardır gelen ve pratik hayatta kullanılan özgün araçları ile farklı bir il. İlçe ve köy gezilerimizde çok değerli eserlerle karşılaşıyoruz. Bunların başında serenderler ve hiç çivi kullanılmadan yapılan camiler geliyor. Cihan Ataş kardeşimizde bu eserleri günlük kullanımda olmak üzere minyatür şekilde yaparak unutulmaya yüz tutmuş bu eserleri yaşatmaya çalışıyor. Yapılan ürünler çok güzel, Ordu'nun tanıtımı içinde çok güzel bir icraat. Ordu'ya gelenler cennet gibi bu ile gelenler geriye gittiğinde Ordu'ya özgü bu ürünleri göstermesi bizim için Ordu için çok önemlidir. Bu arkadaşımıza destek olmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür eden el sanatları ustası Cihan Ataş, ilerleyen dönemlerde daha koşullarda mesleğini sürdürmek istediğini ifade etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Türkkan Akyazı Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title