Haberler

Vali Balkanlıoğlu, İmam Hatip Binasını İnceledi

Ordu Valisi irfan Balkanloğlu, Fatsa’da müftülük tarafından imam hatip okuluna geçici olarak tahsis edilen binada incelemelerde bulundu.

Ordu Valisi irfan Balkanloğlu, Fatsa'da müftülük tarafından imam hatip okuluna geçici olarak tahsis edilen binada incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu'na ziyarette Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, Fatsa İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu eşlik etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, "İncelediğimiz yer Diyanet Vakfı'na ait Kur'an kursu olarak yapılmış bir binadır. Tabii ki amacı doğrultusunda Kur'an kursu olarak hizmet görmesi gerekiyor. Çünkü halk o yönde vakıf etmiş ve yapmıştır. İmam Hatip Liselerinin son dönemlerde teveccüh görmesi nedeniyle öğrenci sayısı artmıştır. Bu bina özel bir okulda kiradaydı, onlar çıkınca buradan müftülük burayı Kur'an kursu olarak değerlendirmek istiyor. Ancak Fatsa ilçemizde imam hatip öğrencilerimizin sayısı çok fazla olduğu için Milli Eğitim de burayı geçici olarak imam hatip okulu olarak değerlendirmek istiyor. Müftülüğümüz sınıfların hepsini imam hatibe tahsis etmiş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü en kısa sürede güzel, modern bir imam hatip lisesini yaptırıp burayı geri verecektir. Bu konuda söz verdik ve Kur'an kursları bu binada olacak. Sonuçta imam hatipten alınıp bu bina kuran kursu yapılacak. Burayı yapanlar Kur'an kursu amacında buraya hayır bağışlamıştırlar. Geçici olarak imam hatip okulu olarak burası hizmet verecek" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kolukısaoğlu Karataş Fatsa Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title