Haberler

Vali Azmi Çelik: Batmanın %75'i Yardım Alıyor Haberi Yanlıştır

Güncelleme:

Batman Valisi Azmi Çelik, haber ajanslarında geçen "Batmanın %75'i yardım alıyor" haberinin gerçekliği yansıtmadığını belirtti.

Batman Valisinden yardım haberine ilişkin açıklama

Batman Valisi Azmi Çelik, bazı haber ajanslarında geçen "Batmanın %75'i yardım alıyor" haberinin yanlış olduğunu söyledi.

Vali Çelik, yaptığı açıklamada "Basın yayın kuruluşlarında ' Batman Nüfusunun Yüzde 75'i Sosyal Yardım Alıyor Haberi' üzerine kamuoyuna bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu habere ilişkin olarak; Batman İli ve ilçelerinde kurulu Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ilimiz merkezinde ve ilçelerinde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik olarak; Her Türlü Yardım, Genel Sağlık Sigortası, Engelli Aylığı, 18 Yaş Engelli Yakını Aylığı, 65 Yaş Maaşı, Eşi Vefat Etmiş Dul Kadınlara Yönelik Maaş, Muhtaç Aile Asker Maaşı, Muhtaç Öksöz-Yetim Çocuğu Maaşı ve Muhtaç Asker Çocuğu Maaşı İşlemlerini yürütmektedir.

Bu hizmetlerden faydalanmak amacıyla müracaat eden vatandaşlarımızın kayıtları Vakıflarımızca tutulmaktadır.

Bu kapsamda 30.06.2015 tarihi itibariyle İlimiz merkez ve ilçelerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına 420 bin vatandaşımız kayıtlıdır.

Bazı haber sitelerinde Batman ilinde '420 Bin Kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yardım alıyor şeklinde yapılan haber ve yorumlar tamamen haberi yapan kişi veya kuruluşlara aittir.

Söz konusu haber ve yorumlara ilişkin 09.07.2015 tarihinde Valiliğimizce haber kaynağı olan Anadolu Ajansı'na gerekli açıklama yazılı olarak gönderilmiştir.

Açıklamamızda ifade edildiği üzere Batman merkez ve bağlı ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında kayıtlı kişi sayısı belirtilmiştir. 'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında Kaydı Bulunan Tüm Kişiler Sosyal Yardım Alıyor' şeklinde yapılan yorum ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title