Haberler

Vali Azizoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Müdürü Osman Akar, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin hazır bulunduğu ziyarette, ilin genel tarım ve hayvancılık yapısı, mevcut durumu ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bir toplantı yapıldı.

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü hizmet binası önünde İl Müdürü Osman Akar, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Azizoğlu, buradan toplantı salonuna geçti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Azizoğlu,"15 Temmuz'da bir grup hain memleketin ayağına çelme takmak istedi, şükürler olsun ki Allah onların bu kirli oyununa fırsat vermedi ve memleketimize oynanan bu oyundan bizleri korudu. İnşallah böyle oyunlarla memleketimiz bir daha karşılaşmaz" diyen Azizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Hayata kaldığımız yerden devam ediyoruz. Memleketimize insanımıza en iyi şekilde hizmet etmek onların refahını huzurunu sağlamak bizim asli görevimizdir. Erzurum'umuza da esas yapmamız gereken faaliyetlerden biri de tarımdır" dedi.

Tarımsal faaliyetin çoğu zaman doğal şartlarda yapıldığını, riskli bir sektör olduğunu, bu nedenle bu sektörde kesinlikle mesai kavramına bağlı kalınmadan çalışmanın zorunlu olduğunu belirten Vali Azizoğlu, tarım teşkilatımızın; personeliyle ve alt yapısıyla her zaman güçlü ve hazır durumda olmaları gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık iki saat süren toplantı da; arıcılık çalışmalarında ilimize değer katabilmek adına Balda Markalaşma, Organik Bal Üretimi, Arıcıların Konaklama Yerlerinin Tespiti, Sözleşmeli Besicilik ve Kaba Yem Tedariki, İspir Fasulyesi Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılarak Paketleme ve Satış Ağının Geliştirilmesi, Gıda Güvenliği ve Denetim Çalışmaları, hayvancılıkta da özellikle karkas artışının nasıl sağlanacağı gibi birçok önemli başlık gündeme alınarak değerlendirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Akar Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title