Haberler

Vali Aydın İlk İlçe Gezisşini Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın, ilk ilçe gezisini Kurtalan'a gerçekleştirdi.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, ilk resmi ilçe gezisini Kurtalan ilçesine gerçekleştirdi. Kaymakam Abdulhalim Can'ı makamında ziyaret eden Vali Aydın, ilçe hakkında brifing aldı.

Daha sonra Öğretmenevinde mahalle muhtarlarıyla toplantı yapan Vali Aydın, muhtarlarla sohbet ederek, dert ve sıkıntılarını dinledi. Kendisine iletilen sorunları yetkililere not aldırtan Vali Ahmet Aydın, "İlk resmi ziyaretimizi Kurtalan ilçemize gerçekleştiriyoruz. Kurtalan, Siirt'in en büyük ilçesi konumundadır. Hızla gelişen Kurtalan'ın sorunlarını bir çırpıda çözmemiz mümkün değildir. 2013 yılı yatırım programında bana aktardığınız tüm sorunları birlik ve beraberlik içerisinde çözeceğiz. Aldığım notlara göre ilçenin en büyük sorunları, ilçe girişinde bulunan derenin ıslah edilmesi, içme suyu sıkıntısının giderilmesi, uzman doktor ihtiyacının karşılanması ve Atatürk İlköğretim Okulunun yıktırılıp, yeniden yapılması olarak sıralanıyor. Su sıkıntısının giderilmesi için DSİ yetkilileriyle görüştüm, en geç bir aya kadar Kurtalan'da su sıkıntısı giderilmiş olacaktır. Uzman doktor konusu ise 15 güne kadar dahiliye, kadın doğum ve göz doktorları göreve başlayacak. Ayrıca Siirt Devlet Hastanesinden bir anestezi uzmanı görevlendirilecek. Çocuk doktoru için de girişimlerde bulunacağım. İlçe girişinde bulunan dere ıslahının ise belediyeye yardım etmek suretiyle çözeceğiz. Atatürk ilköğretim okulunu ise yıktırıp, yeniden inşa edeceğiz. Ayrıca fıstık fidanı talep eden çiftçilere de her türlü desteği sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yeter ki, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyelim." dedi.

KİTAP DOSTU KIRAATHANE SAHİBİNE ÖDÜL

Muhtarlarla toplantısından sonra belediye başkanı Necat Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, belediye başkanından brifing aldı. Ardından kendisine eşlik eden heyetle çarşı esnafını ziyaret etti.

Vatandaşların çay davetini kabul eden Vali Aydın, bir kıraathanede mola verdi. Kıraathanenin konseptini çok beğenen Vali Ahmet Aydın, firma sahibiyle tanışarak takdirlerini iletti. Kıraathanede vatandaşların faydalanması için kitaplık oluşturduğunu belirten firma sahibini altınla ödüllendiren Vali Aydın, buram buram kültür kokan bu tür mekanların artmasını dileyerek, Siirt il genelinde başlattıkları Kitap Okuma Kampanyasından bahsederek, herkesin kitap okumasını istedi.

KURTALANLILARIN BÜYÜK İLGİSİ

Çarşı esnafı ile birlikte vatandaşlarla da sohbet eden Vali Ahmet Aydın'a Kurtalan halkı büyük ilgi gösterdi. Gezdiği caddelerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Vali Aydın, mutluluğunu halkla paylaştı.

BELDELERDE YAPILAN ÇALIŞMALAR TAKDİR GÖRDÜ

Kurtalan'daki gezi ve incelemelerini tamamlayan Vali Ahmet Aydın ve beraberindekiler, Gözpınar beldesine geçti. Belediye Başkanı Mehmet Emin Soysal'ı ziyaret eden Vali Aydın, belde hakkında brifing aldı. Belde'de yapılan tarımsal faaliyetleri de inceleyen Vali Aydın, buradan Atabağı Beldesine geçti. Belediye Başkanı Tayyar Lale'yi ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, ardından Kayabağlar Beldesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Naif Sevgili'den belde hakkında brifing aldı.

Daha sonra Pektaş ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Ahmet Aydın, beldeyi gezerek, yapılan çalışmaları inceledi. Belde girişlerinde yapılan parke çalışmaları ve duvar iyileştirmelerini çok beğendiğini dile getiren Vali Aydın, Belediye Başkanı Naif Sevgili'yi tebrik etti.

Daha sonra Uluköy köyünde Lale ailesine taziye ziyaretinde bulunan Vali Ahmet Aydın, gezi ve incelemeleri tamamlayarak, il merkezine döndü.

Vali Ahmet Aydın'ın gezi ve incelemelerine, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal ve diğer yetkililer eşlik etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Aydın Kurtalan Siirt Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title