Haberler

Vali Ataklı'dan Musul'da Rehin Alınan Konsolos Yardımcısına Ziyaret

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı, rehin alındığı Irak’ın Musul kentinden Türkiye’ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı’yı Aksaray’ın Sarıyahşi ilçesinde ziyaret etti.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı, rehin alındığı Irak'ın Musul kentinden Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı'yı Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesinde ziyaret etti.

Vali Şeref Ataklı ve eşi Adile Ataklı, Kaymakam Bilgehan Karanfil, eşi İsmigül Karanfil ile birlikte Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı'yı ailesi ile birlikte oturduğu evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı ve aile üyeleri ile görüşen Vali Ataklı, "Büyük geçmiş olsun. Bu kolay bir durum değil. Hem kaçırılan görevlilerimiz hem aileleri açısından çok zor bir durum" dedi.

Dış görevlerin önemli ve meşakkatli bir yanı olduğunu ifade eden Ataklı, "Konsolos Yardımcısı Tahir Şanlı ve diğer görevlilerin kurtarılarak ülkemize getirilmesi hepimizi mutlu etmiştir. Bütün görevlilerimize geçmiş olsun diyorum" dedi.

Vali Şeref Ataklı'ya yaşadıklarını anlatan Şanlı, "Kimin ne olduğunu bilemiyorduk. Karşınızda muhatap alacağınız bir devlet yok. Çok farklı bölgelere götürülerek sürekli yer değiştiriyorduk. Bazı yerlerde televizyon imkanı vardı. Haberleri takip ederek bizimle ilgili neler söylendiğini izlemeye çalışıyorduk. Gün yüzünü göremediğimiz zamanlar da oldu. Beslenme şartları iyi değildi. Yaklaşık 12 kilo verdim" dedi.

Vali Ataklı, bu zor süreçte büyük sabır gösteren başta Şanlı ailesi olmak üzere kurtarılarak Türkiye'ye getirilen bütün konsolosluk görevlileri ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şeref Ataklı Türkiye Aksaray Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title