Haberler

Vali Altıparmak, Dolunun Vurduğu Tarım Arazilerini İnceledi

Denizli’nin Çal, Bekilli ve Çivril ilçelerinde etkili olan ve bu bölgelerdeki birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen dolu yağışı sonrası Vali Altıparmak, tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Denizli'nin Çal, Bekilli ve Çivril ilçelerinde etkili olan ve bu bölgelerdeki birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen dolu yağışı sonrası Vali Altıparmak, tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Çal, Bekilli ve Çivril'de etkili olan sağanak yağış sonrası zarar gören tarım arazilerini yerinde inceledi. Meydana gelen zararı yerinde görmek için Çal ilçesine giden Altıparmak'ın yanında İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya ile birlikte ilk olarak Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesinde gitti. Çiftçileri geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Altıparmak, burada zarar gören üzüm bağlarını inceledi. Konu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Altıparmak daha sonra dolunun etkili olduğu bir diğer mahalle olan Süller'de incelemelerini sürdürdü. Vali Altıparmak'a, 11 bin dekar alanda etkili olan dolu yağışında hasarın yüzde 20 ila yüzde 100 arasında değiştiği bilgisi verildi. Tarlalarında bulunan bazı çiftçilerle konuştu ve "geçmiş olsun" dileğini iletti.

Yaşanan afet sonrası Akkent Mahallesi başta olmak üzere bir çok tarım arazisinin zarar gördüğünü ifade eden Vali Altıparmak, tarım sigortasının önemine vurgu yaptı. Çiftçileri korumak adına ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayan Altıparmak, "Çiftçilerimizin zararları, tarım sigortaları varsa sigortadan karşılanacak. Üçte ikinin üzerinde zararı olanlarının tarım kredi borçları ertelenecek. Çiftçimizin hiçbir hakkını zayi etmeden, elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Allah daha beterlerinden korusun. Tekrar tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diliyorum" dedi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Denizli Bekilli Çal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title