Haberler

Vali Aksoy'un Eşi Terör Mağduru Kadınlarla Buluştu

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur'daki terör olayları nedeniyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur'daki terör olayları nedeniyle mağdur olan kadınlarla bir araya geldi.

Aksoy, Sur'daki tarihi Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokakta yer alan Sur Kaymakamlığına ait Aile Destek Merkezi'nde, Diyarbakır Valiliği himayesinde, Sur Kaymakamlığı, İŞKUR, halk eğitim merkezleri ve Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi'nin katkılarıyla düzenlenen kadın sağlığı eğitim programına katıldı.

Projeyi geçen yıl başlattıklarını ve ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Aksoy, projeyle kadınlara yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

Kadınların ailenin temel direği olduğunu vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu:

"Kadınlar sağlıklı olursa, aile de her zaman sağlıklı bir şekilde ayakta kalacaktır. Onun için lütfen burada dinlediklerinizi kendinizde uygulayın. Özellikle meme muayenesinin nasıl yapılacağını biraz sonra film olarak da izleyeceksiniz. Bunu mutlaka her ay kendinize uygulayın ve etrafınızdaki kadınlara da anlatın. Burada öğrendiklerinizi etrafınızdaki kadınlarla da paylaşırsanız, bilmeyen kadınlar da bunu öğrenmiş olur. En ufak bir sıkıntıda mutlaka hekime başvurun ve lütfen kendinizi ihmal etmeyin."

Konuşmanın ardından Diyarbakır Halk Sağlığında görevli Dr. Ferda Oruç, kadın sağlığı eğitimiyle ilgili bir sunum yaptı.

Aksoy, programdan sonra terör mağduru kadınlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Programa, Aksoy'un yanı sıra Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın eşi Gül Tura, Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent ve vatandaşlar katıldı.

Programın sonunda katılım gösteren kadınlara şal hediye edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Sur Kaymakamlığı Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title