Haberler

Vali Aksoy, Teog Birincilerini Ödüllendirdi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında, tüm soruları doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasına giren öğrencileri makamında ağırlayarak, ödül verdi. Sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan Surlu Barış Kaydaş, operasyon döneminde zaman zaman patlama sesleri altında ders çalıştığını belirterek, çalışmanın önünde hiçbir şeyin engel olarak duramayacağını vurguladı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TEOG'da Türkiye birincileri arasına adını yazdıran 16 öğrenciyi, aileleri ile birlikte, makamında ağırladı.

Çocuklar ve aileleri ile sohbet eden Aksoy, öğrencilere dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verdi. Aksoy, çocukları okula kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Özellikle okula devam etmeyen hiçbir çocuğun kalmaması için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Devamsızlıkları azaltma ve bütün çocuklarımızı okula kazandırma adına büyük çaba sarf ediyoruz. Diyarbakır'da eğitimdeki başarımızı daha üst noktaya taşımak istiyoruz. Eğitimin aksamaması için yeni okullar, yeni derslikler yaparak fiziki şartların iyileştirilmesini sağlıyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı yapmak arzusundayız" dedi.

"SİZLER ÖRNEK GÖSTERİLECEK ÖĞRENCİLERSİNİZ"

Diyarbakır'da yaklaşık 440 bin öğrenci ve 20 bine yakın öğretmenin bulunduğunu anlatan Vali Aksoy, "Zaman zaman terör olayları nedeniyle çocuklarımızın eğitimlerinde bir takım aksamalar olmuşsa da, onlara telafi edici programlar yaparak eksikliklerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Sizler Diyarbakır'ın örnek gösterilecek öğrencilerisiniz. Bu bakımdan sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu başarının arkasında sizlerin gayreti kadar, anne ve babalarınız ile öğretmenlerinizin gayreti de var. Onlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"SUR'DA 3-4 AY MAHSUR KALDIK"

Oğlunun sınavda birinci olduğunu ve bunun gururunu yaşadığını ifade eden Sariye Kaydaş, Sur ilçesindeki evlerinde sokağa çıkma yasağı döneminde yaklaşık 4 ay mahsur kaldıklarını anlattı. Buna rağmen oğlunun başarı elde ettiğini dile getiren Kaydaş, "Bu kadar sıkıntı çekmesine rağmen, devletin ve öğretmenlerinin yardımıyla oğlum tüm sorulara doğru yanıt verdi. Ben de annesi olarak kendisine psikolojik destekte bulundum" ifadelerinde bulundu.

"DERS ÇALIŞMAK İÇİN PATLAMA SESLERİNİN DİNMESİNİ BEKLİYORDUM"

Türkiye birincileri arasına giren Barış Kaydaş ise, Sur'daki evlerinde otururken bomba sesleri duyduğu ve bu yüzden ders çalışırken sıkıntı yaşadığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Sesler gelince bazen ders çalışmaya ara veriyordum. Seslerin dinmesini bekliyordum. Valimizin bana bu hediyeyi vermesinden dolayı da çok mutluyum. Her öğretmenin benimle ayrı ayrı ilgilendi. Hepsine çok teşekkür ederim. Benim gibi terörden mağdur olan arkadaşlarım var. Hepsine çalışmanın önünde hiçbir şeyin engel olamayacağını söylemek istiyorum." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title