Haberler

Vali Akdemir Sel Basan Köyde İncelemede Bulundu

ERZİNCAN (İHA) Erzincan merkezine 155 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyükgelengeç köyünde dün aniden bastıran dolu ve şiddetli yağmurun ardından sel meydana geldi.

ERZİNCAN (İHA) Erzincan merkezine 155 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesinin Büyükgelengeç köyünde dün aniden bastıran dolu ve şiddetli yağmurun ardından sel meydana geldi. Yaklaşık 150 kişinin yaşadığı 30 hanelik köyde meydana gelen sel, dere yatağının kenarında bulunan binalara zarar verdi. Yaklaşık 9 evde hasar, 300 kadar küçükbaş hayvanın da telef olmasına neden olan selin ardından bölgeye giden Vali Abdurrahman Akdemir, köyde incelemelerde bulundu. İncelemelerde köy halkı ile yakından ilgilenen Vali Akdemir, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi. İncelemelerin ardından bir açıklamada bulunan Vali Abdurrahman Akdemir, iki derenin buluştuğu noktada olan bir evin yıkıldığını ve toplamda 9 evin hasar gördüğünü, bazı ahırların ise kullanılamaz durumda olduğunu ifade ederek; Erzincan Kızılay Şube Başkanlığı tarafından çadır, battaniye, ekmek ve gıda maddelerinin bölgeye sevk edildiğini söyledi. Açıklamasında İl Özel İdaresi, Kızılay ve AFAD tarafından köyde olağanüstü bir çalışma başlatıldığını dile getiren Vali Akdemir, "Çok kısa süre içerisinde devlet olarak yaraları saracağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. 3 vatandaşımız hafif yaralı ve can kaybı yok. Kızılay çadır ve yeme içme teşkilatlarını kurdu. Bugün hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Hasar tespit çalışmaları neticesinde köyün taşınması yönünde bir karar çıkabilir. Çünkü köy üç derenin buluştuğu bir alanda kurulu. Bundan sonrada böyle bir afet yaşamamak için bu köyü uygun bir yere taşımamız gerekiyor. Valilik olarak vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. " diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Akdemir Erzincan Kızılay Çayırlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title