Haberler

Vali Ahmet Hamdi Nayir: Kütahya İl Genel Meclisi'nin 120 Milyon TL'lik Bütçesi Gerçekçi

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Genel Meclisi'nin 120 milyon TL'lik bütçesinin, gerçekçi bir bütçe olduğunu ifade etti.

Bütçenin yüzde 53'ünün yatırıma ayrıldığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Yerel yönetimlerde Türkiye geneline baktığımızda personel giderlerini yüzde 30'un altına düşürmüş idareler başarılı idareler olarak bilinir. Kütahya İl Özel İdaresi olarak yüzde 14'lük bir payla devam ediyoruz ki bu çok güzel bir rakam. Birçok belediyenin Bakanlık izinleri de dahil olmak üzere neredeyse yarı gelirleri personel giderlerine harcanır. Burada yüzde 13-14'lük bir rakamda bunu tutabilmemiz bizim yatırıma daha fazla kaynak aktardığımızı gösterir. Bana verilen listeye göre yüzde 53'lük yatırım payı görünüyor ki 120 milyon TL bütçemizin çok büyük bir kısmı yatırımlara gidiyor. Asgari düzeyde personel masraflarına da pay mutlaka ayırmak zorundayız. Bugüne kadar Kütahya İl Özel İdaresi'nde güzel bir gelenek oluşturulmuş, güzel bir süreç yaşanmış, yatırımlara daha fazla pay ayıracak, personel masrafları gibi diğer masrafları da en düşük seviyede tutabilecek bir yatırım planı çıkarılmaya çalışılmış" dedi.

"Hayali değil, gerçekçi bir bütçe hazırlanmış"

2016 yılı bütçesindeki başarının İl Genel Meclisi'ndeki birlik ve beraberliğin bir sonucu olduğunu kaydeden Vali Nayir, "2016 yılında hedefleyerek yatırım programına almış olduğunuz işlerdeki yüzde yüzü bulan ve aşan değerler de bizim için bir mutluluk. Bütçe gerçekleşmelerine baktığımızda hayali bir bütçe hazırlanmadığı, gerçeklere dayanan bir bütçe hazırlandığı da görülmüş oluyor. Bundaki başarı her şeyden önce karar organımız olan İl Genel Meclisi'mizin birlik ve beraberlik içerisinde ilin ihtiyaçlarını belirlemede göstermiş olduğu gayretin sonucudur. Ondan sonraki kısmı da bunu uygulayan Genel Sekreterliğimiz ile ilgili şube müdürlerimizin ve sahada görev alan arkadaşlarımızın başarısı. Bizler bu görevleri kendimize birer mal saymıyoruz. Bu görevler bizlere emanettir. Bizler de bu işin takibini yapan kamu görevlileri olarak, görev yaptığımız süre içerisinde bize emanet edilen işleri, bizden beklenen çalışmaları en iyi şekilde yapıp, geriye dönüp baktığımızda da güzel hizmetler olmuştu diye hatırlayacağımız bir dönem olarak kapatmak istiyoruz" diye konuştu.

2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Vali Ahmet Hamdi Nayir "2016 yılı bütçesinde emeği geçen başta İl Özel İdare Sekreterimiz merhum Muhittin Şahin olmak üzere rahmet ve minnetle anıyor, teşekkür ediyorum. 2017 yılında da başarılı ve verimli bir çalışma olacağına inanıyor, şimdiden kazasız belasız bir 2017 yılı diliyorum " dedi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Türkiye Kütahya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title