Haberler

Vali Ahmet Aydın En Uzak Köyde Kanaat Önderini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar köyünde incelemelerde bulundu.

Vali Aydın beraberinde İl Jandarma Komutan Vekili Albay Selçuk Yıldırım, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Güldoğan ile birlikte, Şirvan İlçesine bağlı Yağcılar köyünde incelemelerde bulundu.

Köy meydanında Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel'den bilgi alan Vali Aydın, daha sonra hizmete yeni giren Sisemiye Yatılı Kuran Kursunda incelemelerde bulundu. Ardından bölgenin kanaat önderlerinden 95 yaşındaki Molla Hüseyin Seydaoğlu'nu ziyaret eden Vali Ahmet Aydın, kurs hakkında görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra köy sakinleri ile bir araya gelen Vali Aydın, köyün sorunlarını dinleyerek, bir süre sohbet etti.

KANAAT ÖNDERİYLE SOHBET

Ziyareti ile ilgili bilgi veren Vali Ahmet Aydın, "Eski adı Sisem olan Yağcılar köyümüzün sorunlarını yerinde görmek amacıyla ziyaret ediyoruz. Bölgemizin önemli kanaat önderlerinden olan Molla Hüseyin hocamızı ziyaret ettik. Kendisinden hayır duasını aldık. Kendisi bölgemizin önemli alimlerden bir tanesidir. Şirvan Müftülüğüne bağlı olarak hizmet verecek olan Sisesmiye Yatılı Kuran Kursunda incelemelerde bulunduk. Burada 20 civarında öğrencimiz var, ama 40 civarında öğrenciye de çok rahat hizmet verebilecek durumda. Emeği geçen Şirvan kaymakamımıza, il müftümüze ve özel idare sekreterimize teşekkür ediyorum. Burada yetişecek öğrencilerimiz, vatanına, milletine faydalı olacağına inanıyorum." dedi.

KÖY YOLU İYİLEŞTİRİLECEK

Köy yolunun iyileştirilmesi için yetkililere talimat veren Vali Ahmet Aydın, 2 km'lik yolun KÖYDES kapsamında yapılması için Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan'a talimat verdi.

Köy sakinleriyle gezinti yapan Vali Aydın, Yağcılar Karakol Komutanlığını ziyaret ederek, askerlerle bir süre görüştü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Aydın Yağcılar Şirvan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title