Haberler

Vali Abdullah Erin'den Samimi Açıklamalar

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Mercan TV’de yayınlanan Hedef Programına konuk olarak, FETÖ ile mücadele, işsizlik, sulu tarım, kamu yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Mercan TV'de yayınlanan Hedef Programına konuk olarak, FETÖ ile mücadele, işsizlik, sulu tarım, kamu yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Program yapımcısı İskender Korkutun hazırlayıp sunduğu, Gazeteci Metin Harıkçı'nın sorularıyla katıldığı programa katılan Adıyaman Valisi Abdullah Erin merak edilen soruları cevapladı.

Vali Abdullah Erin Adıyaman'ın örnek bir il olduğunu belirterek, kamu yatırımları ve projeler ile ilgili bilgiler verdi.

Vali Abdullah Erin, dışardan gelen her türlü saldırı, yönlendirmeye karşı milletin tek vücut olarak karşılayacağını belirterek, bu ve buna benzer hareketlere karşı milletin canını hiçe sayarak karşı koyacağını 15 Temmuz'da gösterdiğini dile getirdi.

"Örgütlü bağlantısı olanlarla mücadelemiz sonuna kadar sürecek"

Vali Abdullah Erin, "15 Temmuz bu ülkenin karşı karşıya kaldığı tarihteki en büyük ihanettir. Bu son değildir, sonda olmayacaktır. Dünyanın merkezi sayılabilecek bir ülkeyiz. Yüz yıl önce yani Kurtuluş Savaşında var olma yok olma mücadelesi verdik. O dönemde sömürgeci güçlere karşı bu millet karşı koyabildi. Bu millet dünyaya adaleti öğreten, mazlumlara el uzatan dedelerin torunlarıyız. Cumhuriyet döneminde bu millet ciddi kazanımlar var ama bu milletin kökü sadece 100 yıllık değildir. Bu milleti yıllarca çeşitli sebeplerle ayrıştırmaya çalıştılar. Güneydoğu'da yaşanan problem bunun bir parçasıdır. Burada mesele ne Kürt meselesi, ne de Alevi meselesidir. Emperyalizme ve sömürgeye sesini yükselten bu milletin sesini kesmek istiyorlar. 15 Temmuz'da bu milleti parçalamanın başka bir örneğini yaşadık. FETÖ terör örgütünü besleyen ülkelere karşı mücadele verdik. Bizim bu örgüt ile mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bu örgütle bağlantılı olanlar kamuda görev yapacağını düşünmesin. Son kişi kalana kadar mücadelemiz sürecek" dedi.

"Üretim yapmayan yerlere el koyabiliriz"

İşsizlik ile ilgili konuşan Vali Abdullah Erin, "602 bin 774 nüfusumuz var. Bu nüfusta hiçbir sosyal güvenlik güvencesi olmayan kişi 45 bin kişi vardır. 145 bin civarında yeşil kartlı var. İşsizlik Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da hayatın bir gerçeğidir. Adıyaman'da yüzde 11'in altında bir işsizlik oranı var. İstihdam oluşturmak görevimizdir. Biz çalışamayacak durumda olan, üretime katılamayan toplumun bütün kesimlerine bakmak durumundayız. Allah'a şükür o güce sahibiz. Bu gün devletimiz bütün vatandaşlarımıza yetecek imkanı ve kudrete sahiptir.

Cazibe Merkezleri Programında Adıyaman'da var. Adıyaman bu cazibe merkezleri içerisinde en fazla rağbet görecek illerin içindedir. İstanbul, Ankara'dan ve hatta yurt dışından yatırımcılarımız yatırım yapmanın gayreti içerisindeler. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesindeki 145 parsel içerisinde depo olarak kullanılan yerler var. Bunların takibini yapıyoruz. Üretim yapmayan yerlerin tamamına gerekirse el koyacağız" diye konuştu.

Vali Abdullah Erin, kamu yönetiminde bir ahengin, uyumun olması gerektiğini ve bunun Adıyaman'da sağlandığını kaydederek, "Kamu toplumu temsil ediyor. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, siyasiler ile istişarelere önem veriyoruz. Özellikle milletvekillerimizle, belediye başkanımızla bir uyum içerisinde Adıyaman'a hizmet etmenin gayretindeyiz.

Turizmden büyük beklentimiz var. Allah'ın izniyle bu sorunlar devam etmeyecek. Turizm açısından zengin kaynaklara sahip, büyük bir turist akınıyla karşı karşıya kalacaktır. Bununla beraber büyük bir mermer potansiyelimiz var. Bu konuda da mermerimizin yüzde 90'ı ihraç ediliyor. Ama Adıyaman'ın ihracat kalemleri içerisinde yer almıyor. Mersine giden ve işlenerek başka ülkelere gidiyor. Bir 1 lira kazanırken, onlar 100 liraya satarak daha çok kazanıyor. Mermer ihtisas sanayi bölgesini oluşturmak için çalışmalarımız sürüyor. Çemberlitaş Köyü civarında bir sanayi kurmanın planlarını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Üç tarafı sularla kaplı bir ilde yaşıyoruz. 7337 kilometrelik alanın üçte 1'i tarıma elverişlidir. Sulu tarım yapamadığımız sürece tarımın yanında tarıma dayalı sanayinin de gelişme imkanı yok. Atatürk Barajından suyu alamayınca barajların yapımına başlanıldı. Çetintebe Barajı hızla devam ediyor. Yüzde 55'ler seviyesine gelindi. Koçali Barajında yüzde 15'ler civarına gelen bir çalışma var. Makineler barajlarda harıl harıl çalışıyor. Sadece Koçali Barajı barajdan ibaret değil. Üç dört tane sulama tesisleri var. Bu barajı maliyeti yarım katrilyon civarındadır. Baraj bittiğinde sulama tesisleri de bitmiş olacak. 2019 yılı bizim barajlarda yüzde 90'lara varacağımız yıl olacak.

2002 yılında Adıyaman'da ki bütün sektörlerden almış olduğumuz kaynak 10 milyon TL'dir. 2014 yılında kamu kaynaklarından 413 milyon TL alınmış. 2002 yılında 23 kilometre duble yol var iken, 2016 yılında 223 kilometreye ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Vali Erin, İl Özel İdare tarafından kanalizasyon problemi kalmayan köyler için parke taş döşeneceğini, parke taş üretim tesisi kuracağını aktardı.

Adıyaman 1954 Spor'u tebrik eden Vali Abdullah Erin, Başkan Hüseyin Koç'un azimli bir başkan olduğunu ve kendilerinin de ellerinden gelen desteği sağladıklarını öne sürdü. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Erin Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title