Haberler

Vakıflar Haftası

Sani Konukoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, herkesin "malının mülkünün" zekatını vermesi gerektiğini bildirdi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından "Vakıflar Haftası" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Konukoğlu, vakfın önemini anlatmakla ifade etmenin yeterli olmayacağını bunu insanların ruhunda hissetmesi ve uygulaması gerektiğini belirtti.

Konukoğlu, Sanko ve Konukoğlu ailesi olarak 110 yıldan beri "paylaşmak mutluluktur" anlayışıyla milletle paylaşmayı asli görev kabul ettiklerine vurgu yaparak, "Vergi devlete borcunuz, zekat da Cenabı Allah'a borcunuz" ifadesinde bulundu.

Sani Konukoğlu Vakfı aracılığıyla yaptıkları hayır işlerinden bahseden Konukoğlu, her yıl bin 500'den fazla üniversite öğrencisine karşılıksız burs, 100 binin üzerinde ihtiyaç sahibine gıda yardımı, 100 bin öğrenciye kırtasiye yardımı, 10 bin öğrenciye de kıyafet yardımı yaptıklarını hatırlattı.

Bugüne kadar 2'si fakülte olmak üzere 18 okul yaptırdıklarını, bir fakülte binası ve bir lise binası inşaatının devam ettiğini, 11 cami yaptırdıklarını ve inşaatı devam edenler olduğunu belirten Konukoğlu,  deprem gibi doğal afetlerde hem Türkiye hem dünyada felaketzedelere yardımlarda bulunduklarına işaret etti.

Bunları övünmek için değil başkalarını teşvik etmek amacıyla söylediğinin altını çizen Abdulkadir Konukoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bütün bunları 'milletimiz ve devletimiz varsa biz de varız' düşüncesinden hareketle yapıyoruz.  Bunları yaptığımızdan dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası ve Beratı ile taltif edildik. Vakfımız 1997 yılında eğitim ve sağlık alanında 4 bin 500 vakıf arasından 'Yılın Vakfı' seçildi. Şu bir gerçek ki paylaşmak mutluluk getiriyor. Nasıl pastayı yaptığınız zaman karbonat tozu koymazsanız kabarmazsa, malın hayrını zekatını yapmazsanız da çoğalmaz. Dedemizden babamızdan hep şunu gördük; vermekle bitmiyor, artıyor."

Vali Erdal Ata da vakıflar vasıtasıyla milletin birlik beraberlik ve yardımlaşma duygularının birleştirilerek ihtiyaç sahiplerinin yararına yönlendirildiğine dikkati çekerek,  bu misyonun dünyada başka bir örneği bulunmadığına işaret etti.

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven de yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak ve insanların gönül zenginliğine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla 1985 yılından bu yana Vakıflar Haftası'nın kutlandığını anımsattı.

Bir medeniyet geleneği olan vakıflar vasıtasıyla toplumda eğitim öğretimden sağlık ve kültür işlerine kadar şehre her alanda hizmet edildiğini belirten Güven, şunları kaydetti:

"Vakıfların toplumsal yaşamda önemi büyük. Vakıf hizmet yaparken dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmaz. Yaratılanı yaratan da ötürü sevmiş ve hizmet etmiştir. Bu inanç, dünyada barışın ve sevginin temelini oluşturmaktadır."

Etkinliğe, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ve Sani Konukoğlu Vakfı Genel Sekreteri Naci Boran da katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Vakıflar Haftası Adil Konukoğlu Sani Konukoğlu Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title