Haberler

Vakıflar Genel Müdürü Ertem Açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Şu anda devam eden 4 bin 500'ü aşan restorasyon çalışmamız var." dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Şu anda devam eden 4 bin 500'ü aşan restorasyon çalışmamız var." dedi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret eden Ertem daha sonra Safranbolu ilçesinde bulunan Dedeoğlu Camisi'nde incelemede bulundu.

Ertem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun vakıf eserleri konusunda çok zengin bir ilçe olduğunu söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Safranbolu'da birçok esere sahip olduklarını ifade eden Ertem, "Onların restorasyonları yıllar itibarıyla sürekli devam ediyor ve hemen hemen tamamladık gibi gözüküyor. En son Dedeoğlu Camisi'yle alakalı, orası tarihi bir yapı değil ancak gerçekten yıkılmak üzere, kaymaları olan bir cami. Onun yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili yerinde görmek için bir ziyaretimiz oldu. İnşallah onu yıkıp oraya güzel bir cami yapacağız. Onun çalışmalarıyla ilgili bölge müdürümüze talimatı verdik." diye konuştu.

Restorasyon çalışmalarının tam hız devam ettiğini vurgulayan Ertem, bütün bölgelerde 250 şantiyeleri bulunduğunu bildirdi.

Şu anda 4 bin 500'ü aşan miktarda restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran Ertem, "Ama aynı şekilde de yurt dışında da restorasyon çalışmalarımız var. Haftaya nasip olursa Makedonya'daki bir caminin açılışına gideceğiz, restorasyonu bitti. Biz bu anlamda ecdadın bize bıraktığı mirasa yine onların bize bıraktığı gelirleri çerçevesinde, elimizde geldiğince gayret sarf ederek sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Ertem'e, incelemeleri sırasında Vali Aktaş, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık da eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Aktaş Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title