Haberler

Vakıflar Bölge Müdürü Veral'den Başkan Aydın'a Ziyaret

Behrampaşa Hanı'nın restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yapacağı belirtildi.

Sivas'ta uzun yıllardır restorasyonu gerçekleştirilemeyen Behrampaşa Hanı'nın onarımının Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağı bildirildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Veral, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, Behrampaşa Hanı'nın 4 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilmek şartıyla Sivas Belediyesine devredildiğini belirtti.

Butik otel yapılması planlanan hanın restorasyonuna bir türlü başlanamadığını kaydeden Aydın, protokol şartlarını yerine getiremediği için belediyenin 93 bin lira ceza ödediğini ve 60 bin lira daha ceza ödemesi gerektiğini belirterek, protokolün iptali konusunda Veral'dan destek istedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Aydın, bundan sonra daha verimli işlere imza atacaklarını kaydetti.

Behrampaşa Hanı'nın Sivas için çok önemli bir değer ve eser olduğunu belirten Aydın, "Burası belediyemiz tarafından bir protokolle restore edilmek üzere devralınmış ancak aradan uzun yıllar geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmamış. Biz o eserin ayağa kalkmasını arzu ediyoruz ve bunun için gerekli bütün çabayı ve katkıyı ortaya koyacağız" açıklamasında bulundu.

Behrampaşa Hanı'nın restorasyonunun 4-5 milyon liralık bir maliyeti olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Böyle bir kaynağın Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kanalıyla Sivas'a aktarılmaması için hiçbir neden yok. Kısa zamanda bunu beraber yapacağız. Böyle bir kaynağı Ankara'dan Sivas'a aktarma şansımız olmasına rağmen bunun belediye bütçesinden karşılanmasının Sivas Belediyesine de kente de katkısı olacağını düşünmüyorum. Yapılmış olan protokole göre Sivas Belediyesi aylık bin lira kira ödüyor. Günlük 100 liradan 3 bin lira ceza ödüyoruz. Orada 2 personelimiz var. Bunların giderlerini de topladığımızda 8-10 bin lira aylık giderimiz var. Han için 350 bin lira para harcamışız ama hiçbir şeye başlamamışız, hiçbir icraat ortaya konmamış. Benim sizden ricam bu protokolün bir an önce ortadan kaldırılması. Keşke böyle bir protokol hiç yapılmasaydı. Oranın restorasyonu tamamlanmış olacaktı."

Han, restorasyondan sonra Sivas Belediyesine tahsis edilebilecek

Veral da Sivas'ın vakıflar açısından önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Sivas Belediyesi ile yakın ilişkide olacaklarını ifade eden Veral, "Şehrimizde sürekli gündeme gelen Behrampaşa Hanı ile ilgili bir çalışma yapılmamıştı. Belediye Başkanımızın konu hakkında görüşlerini aldık. Kendisi, bu çalışmanın vakıflar eliyle yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Behrampaşa Hanı'nın restorasyonunu yaparak Sivas halkının hayatında bu hanın yer almasını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

Ali Veral, restorasyonu tamamlandıktan sonra talep edilmesi halinde hanı tekrar Sivas Belediyesine tahsis edebileceğini kaydetti. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ali Veral Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title