Haberler

Vakıfbank, Sponsorluğu 'Kırmızılı Kadın' Yüzünden Mi Çekti?

Güncelleme:

Vakıfbank, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan sponsorluğunu çekti.

Vakıfbank’ın, 4 yıldır sponsor olduğu yarışmada bu yıl ödül alan fotoğrafın Gezi Parkı eylemlerinin simgesi olan ’Kırmızılı kadın’ olması nedeniyle sponsorluktan çekildiği iddia edildi.

YARIŞMA SPONSORSUZ KALDI

Türkiye’nin kamu yararına derneklerinden olan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD), 29 yıldır sürdürdüğü Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda bu yıl sponsorsuz kaldı. 

TFMD’ye son 4 yıldır ana sponsor olan Vakıfbank, sponsorluğunu gerekçe göstermeden sona erdirdiğini açıkladı. Vakıfbank’ın sponsorluktan çekilme nedeninin Gezi Parkı eylemlerinin simgesi olan ’Kırmızılı kadın’ adlı fotoğrafın yılın basın fotoğrafı olarak seçilmesi olduğu iddia edildi.

TFMD yönetimi, Vakıfbank’ın desteğini çektiğini Anasponsorluk sözleşmesi Vakıfbank tarafından 24 Şubat’ta ödüllerin açıklanmasının ardından tek taraflı olarak gerekçe gösterilmeden fesh ederken, 26 Şubat’ta da yazılı olarak açıkladı. Bu süreçte uzlaşma arayan dernek yönetiminin çağrılarına yanıt vermeyen Vakıfbank yönetimi 4 yıllık ana sponsorluk anlaşmasını bitirdi.

29 YILDIR DÜZENLENİYOR

Nisan ayında yapılacak ödül töreninde Vakıfbank’ın desteğini çekmesiyle yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle tören ileri bir tarihe ertelendi. Yarışmaya adını veren Vakıfbank’ın son anda desteğini çektiğini açıklaması yeni destekçi bulunmasını da güçleştireceği için ödüllerin dağıtılması da sıkıntıya girdi.

ÖDÜLÜ KİMLER VERDİ

Yarışmanın her yıl jüri üyeleri arasında Türkiye’deki neredeyse bütün büyük gazetelerin ve ajansların eski ve yeni fotoğraf editörleri, dünyaca ünlü konukları, basın meslek örgütlerinden temsilcileri yeralıyor. Bu yılda jüri koltuğuna oturan 17 kişi aynı şekilde, Anadolu Ajansı, Sabah, Türkiye, Zaman, Hürriyet, Vatan, Milliyet, Akşam, Habertürk, Depophotos, Associated Press, VII Ajans, İzTV gibi kurumlarda çalışmış veya çalışan yönetici kişilerden belirlendi.

HANGİ KARELER ÖDÜL ALDI

17 kişilik jürinin değerlendirmesinde geziye ait 3 fotoğraf ile 2 fotoğraf serisini ödüle değer bulmuştu. Ayrıca Türkiye’nin modern ve Avrupalı yanını gösteren 4 fotoğraf ve 1 fotoğraf serisi de aynı yarışmanın ödül alan kareleri arasına girmişti. Bunun dışında Suriye’den Türkiye’ye sığınan mülteciler, Suriye’de El-kaideye yakın grupların infaz fotoğrafları ödüllendirildi. Siyaset dalında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın kareleri de ödül aldı.

BASIN AÇIKLAMASI

Vakıfbank’ın sponsorluğunu sona erdirmesinin ardından Türkiye Foto Muhabirleri Derneği bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması şöyle:

"Türkiye Foto Muhabirleri olarak düzenlediğimiz Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nın sonuçları 24 Şubat 2014 tarihinde açıklandıktan sonra Vakıfbank, "Anasponsorluk Sözleşmesiöni 25 Şubat 2014’te sözlü 26 Şubat 2014 tarihinde ise yazılı bildirimle tek taraflı olarak ve gerekçe göstermeden fesh ettiğini bildirmiştir. Bu çerçevede TFMD faaliyetleri ve yarışma ile ilgili haber ve fotoğraflarda bundan böyle ’Vakıfbank’ ifadesinin geçmemesi, bankaya ait isim, logo, simge ve sair herhangi bir işaretin kullanmaması bankanın hukuki talebidir. Bu konuda derneğimizin hukuki haklarını da korumak adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyoruz. Yarışmamız, yeni bir destek ismi açıklanana kadar "TFMD Yılın Basın Fotoğrafları" olarak anılacaktır. Vakıfbank’a Medya dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Yılın Basın Fotoğraflarıöna 2009 yılından bu yana ismini veren Vakıfbank’a desteği için teşekkür ediyoruz. Ancak sonuçların açıklanmasının ardından çekilen sponsorluk derneğimizi hem kurumsal ve hemde maddi açıdan büyük zarara uğratmıştır."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Vakıflar Bankası Türkiye Suriye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title