Haberler

    Vakıf Üniversitesinden Toronto Üniversitesi ile İşbirliği

    Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında gösterilen Kanada Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir vakıf üniversitesi işbirliği yaptı.

    Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında gösterilen Kanada Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi ile bir vakıf üniversitesi işbirliği yaptı. Kanada Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi Patobiyoloji ve tıp laboratuvarları departmanının sorumluluğunu yürüten Doç. Dr. Özgür Mete, İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ilk dersini verdi. İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktar Asoğlu, dünyanın en saygın 10 üniversitesi içerisinde yer alan Toronto Üniversitesi'yle İSÜ olarak işbirliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Asoğlu, "İSÜ ve Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında eğitsel anlamda yapılan işbirliği çerçevesinde öğrenciler karşılıklı ülkelerde eğitim alabilecek, araştırmalara katılabilecek. Doç. Dr. Özgür Mete'nin yaptığı çalışmalarla dünyada önemli işlere imza atması ve başarılar kazanması, öğrencilerimize iyi bir rol model olabilmesi açısından önem taşıyor" dedi. İki üniversitenin karşılıklı eğitim işbirliğinin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Özgür Mete ise, "Türk tıp dünyasına, hekim ve patologlarına hizmet edebilmenin, her iki üniversitenin ortak eğitsel işbirliği yolunu açabildiğimiz için çok gururlu ve mutluyum" diye konuştu.

    Özgür Mete kimdir?

    Doç. Dr. Özgür Mete, uluslararası tıp camiasında özellikle endokrin (hormon salgılayan bezler, tiroit pankreas gibi) patolojisi alalında yaptığı bilimsel katkılarla tanınıyor. Endokrin tümörlerinin saptanmasında ve tanısındaki biyomarkerlerin bulunmasıyla ilgili yaptığı çalışmalarla biliniyor. Dünya Sağlık Teşkilatı'nın 10-12 yılda bir yenilediği kılavuzlarında bu yıl endokrin cerrahisi kılavuzunu yazmak için davet edilen isimlerinden biri olan Doç. Dr. Mete, endokrin kanserleri kılavuzunun 6 bölümünü hazırladı, diğer bölümlerine de katkılar sağladı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Oktar Asoğlu İstinye Kanada Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title