Haberler

Vakıf Medeniyeti Sempozyumu Tamamlandı

Adıyamanlılar Vakfı’nın 20. kuruluş yıldönümü dolayıyla Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla düzenlediği “Tarihin Seyri İçinde Vakıf Medeniyeti” konulu sempozyumu gerçekleştirildi.

Adıyamanlılar Vakfı'nın 20. kuruluş yıldönümü dolayıyla Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla düzenlediği "Tarihin Seyri İçinde Vakıf Medeniyeti" konulu sempozyumu gerçekleştirildi.

Düzenlenen sempozyum üç ayrı oturum şeklinde gerçekleşti. Sempozyuma katılan bilim adamları ve akademisyenler alanları ile ilgili konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Üç bölüm halinde gerçekleştirilen sempozyumun birinci bölümünde, Adıyamanlılar Vakfı'nın son 20 yılda yapmış olduğu hizmetlere ilişkin "20. Yılda Adıyamanlılar Vakfı" sempozyumunda, Vakfın Onursal Başkanı Nevzat Bayhan, Kurucu Üyelerden Ömer Özkartal, Mahmut Göksu ve Vakfın Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu birer konuşma yaptı.

"Tarihi Seyri İçerisinde Vakıf Medeniyeti" konulu sempozyumun ikinci bölümünde ise oturum başkanlığını Uluslararası Medeniyetler İttifakı Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa üstlenirken, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcılığından emekli olan Prof. Dr Talip Alp "Vakıfların Eğitime Olan Katkıları", Emsey Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hamidi "Vakıf Medeniyetinin Doğu ile Batı Kıyası", Gaziantep Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Mahmut Çınar "Vakıf Medeniyetinin Sosyolojik ve Teolojik Dayanakları" konuları hakkında konuşma yaptı.

Sempozyumun üçüncü bölümünde ise "Sivil Toplum Faaliyetlerinin Toplumsal Yaşama Etkileri" konulu oturumun başkanlığını Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman yaptı. Sempozyumun bu bölümüne ise konuşmacı olarak katılan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mazhar Bilgin "Vakıf Hizmetlerinin Sosyal Yaşama Yansımaları", İSKİ Daire Başkanı ve Yazar Yusuf Tosun "Sivil Toplum Kuruluşlarının Kent Yönetimine Katkıları" ve Zonguldak Üniversitesi Çocuk Bölümü Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bahattin Turgut ise "Adıyaman'daki Vakıf Hizmetleri" konularında birikimlerini paylaştı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi İpekyolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title