Haberler

Vakıf Kültürü Çocuklara Tiyatro ile Anlatılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Masalcı Vakıf Dede" yi izleyen çocuklar- "Masalcı Vakıf Dede" nin konuşması- Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık'ın konuşması Vakıf kültürü çocuklara tiyatro ile anlatılıyor- Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Masalcı Vakıf Dede" çocuk oyunu, Kastamonu'da sahnelendi Vakıflar Genel Müdürlüğünün çocuklara vakıf kavramını anlatmak amacıyla hayata geçirdiği tek kişilik müzikli çocuk tiyatrosu "Masalcı Vakıf Dede", Kastamonu'da sahnelendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Masalcı Vakıf Dede" yi izleyen çocuklar- "Masalcı Vakıf Dede" nin konuşması- Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık'ın konuşması Vakıf kültürü çocuklara tiyatro ile anlatılıyor- Vakıflar Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Masalcı Vakıf Dede" çocuk oyunu, Kastamonu'da sahnelendi Vakıflar Genel Müdürlüğünün çocuklara vakıf kavramını anlatmak amacıyla hayata geçirdiği tek kişilik müzikli çocuk tiyatrosu "Masalcı Vakıf Dede", Kastamonu'da sahnelendi.Gonca Aras'ın yazdığı, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Çetin Azer Aras'ın sahnelediği tek kişilik müzikli tiyatro gösterisi, Kuzeykent Ortaokulu'nda sahnelendi. Çocuklara vakıf kavramını anlatmayı amaçlayan gösteriyi öğrenciler ilgiyle izledi.Gösterinin ardından Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, Aras'a plaket sundu.Yücebıyık, yaptığı açıklamada, kurumlarının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği tiyatro gösterisini kentteki farklı okullarda öğrencilerle buluşturduklarını belirtti.Proje sayesinde çocuklarda erken yaşta vakıf bilinci oluştuğunu anlatan Yücebıyık, "Çocuklarımıza vakıf bilincini erken yaşta aşılamak, ayrı bir önem taşıyor. Gösterinin sahnelendiği okullardaki eğitimcilerimizin olumlu düşüncelerini aldık. Çocuklarımızın da yüzlerindeki heyecanı gördüğümüzde projenin ne denli önem taşıdığını bir kez daha anladık. Dolayısıyla bu projenin, kurumumuzca hayata geçirilen en iyi projelerden biri olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.Yücebıyık, oyunu önümüzdeki süreçte daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.- Hedef 81 ilde 100 bin öğrenciye ulaşmakTiyatro sanatçısı Aras da sahneledikleri "Masalcı Vakıf Dede" oyunuyla çocuklara vakıf kültürünü ve bilincini vermeye çalıştıklarını dile getirdi. 81 ilde 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini bildiren Aras, şöyle konuştu: "Vakıflar Genel Müdürlüğünce üç yıl önce 'Mehtap Vakıf Dede' adıyla başlatılan proje, şimdi 'Masalcı Vakıf Dede' olarak devam ediyor. Çocuklara karşılık beklemeden verme, paylaşma ve iyilik duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. Onları da oyuna dahil ederek medeni cesaret ve özgüven duygusu aşılıyoruz ki topluluk önünde konuşma ve kendisine ait düşünceleri ifade edebilme becerileri kazansınlar. Gösterimizi şu ana kadar yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştırdık. Hedefimiz Türkiye'nin tamamına erişerek 100 bin öğrenciye bu bilinci aşılamak."

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Devlet Tiyatrosu Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title