Haberler

Vakfıkebir Limanı Projesi Halka Tanıtıldı

Emba Trabzon Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Vakfıkebir ilçesinde yapılacak Vakfıkebir Limanı Projesi, halka tanıtıldı.

Emba Trabzon Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Vakfıkebir ilçesinde yapılacak Vakfıkebir Limanı Projesi, halka tanıtıldı.

Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Emba Trabzon Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mete Bülgün ve vatandaşlar katıldı.

Tonya ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikası ile Vakfıkebir Limanı Projesi hakkında bilgi veren Bülgün, yapılacak yatırımlarla bölgenin istihdamına önemli ölçüde katkı sağlanacağını, bölgedeki göçün, yatırımlar sayesinde önleneceğini söyledi.

Vakfıkebir limanıyla ilgili izinleri tamamladıklarını, ÇED sürecinde olduklarını ifade eden Bülgün, "Zerre kadar endişeye kapılmayınız. Tonya'daki çimento fabrikasının da yapımı hayırlısıyla gerçekleştiğinde çimento fabrikası bu limanın önemli bir kullanıcısı olacak" dedi.

Hayvan besi çiftliğiyle ilgili de bilgi veren Bülgün, şunları kaydetti:

"Çimento fabrikasının temeli atıldığında bölgenin kaderini değiştirecek hayvancılık projesine başlayacağız. Bunun fikir babası Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dır. Hayvancılık projesi Tonya, Vakfıkebir Beşikdüzü'nde üç merkezli yapılacak. Birinci ayağında Amerika'dan erkek besi danaları ithal edilecek. Bu danaları çiftçiye dağıtacağız. Kendi ziraat ve veteriner teşkilatımız olacak. Teşkilatımız, hayvanlar gelmeden önce köyleri ziyaret ederek araştırma yapacak. Biz bu danaları çiftçiye canlı kilo tartarak ücretsiz vereceğiz. Yemlerini de vereceğiz. Çiftçi sadece kaba yemini temin edecek. Hayvanı otlatacak. 4 aylık süre sonunda hayvanları tekrar tartarak, ağırlığı kadar çiftçiye kilo başına ödeme yapılacak. İkinci ayağı ise 2 bin baş damızlık çiftliği. 4 ay damızlık besileri kendimiz bakacağız, sonrasında da çiftçimize 7 yıl vadeli vereceğiz. Erkek danalarımızı da sözleşme kapsamında çiftçilere vereceğiz. Süt işleme tesisimiz olacak. Kendi sütümüzü işlediğimiz gibi bölge halkından da süt alacağız. Bunlardan da peynir, süt ve tereyağı yapacağız." - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Sabri Bahadır Vakfıkebir Trabzon Tonya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title