Haberler

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Eski Başkandan Koltuğu Devraldı

Trabzon’un Vakfıkebir İlçesinde 30 Mart yerel seçimini kazanan AK Parti Adayı Muhammet Balta, görevi Vakfıkebir Belediye Başkanlığını Başkan Hayri Birinci’den devraldı.

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesinde 30 Mart yerel seçimini kazanan AK Parti Adayı Muhammet Balta, görevi Vakfıkebir Belediye Başkanlığını Başkan Hayri Birinci'den devraldı. Vakfıkebir'de 46 yıllık bağımsızlık geleneği sona erdi.

Vakfıkebir Belediyesinde yapılan devir teslim töreninde bir konuşma yapan mevcut Başkan Hayri Birinci, "Öncelikle hepimize 30 Mart mahalli seçimleri özellikle ilçemize, bölgemize, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bilindiği gibi 30 Mart itibariyle seçime girdik Muhammet kardeşimiz bu yarışmadan başkan olarak çıktı kendisini kutluyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Vakfıkebir'in yeni Belediye Başkanı Muhammet Balta ise, "Yıllardır bunu hayal ettik durduk. 20 yıldır bu seçimlerin içerisindeyim ve her zaman arzu ettiğimiz, özlediğimiz ve özlemini duyduğumuz bir seçim dönemi geçirdik. Hem seçim dönemi boyunca hem de şu anda bu tablonun yaşanmasında katkısı olan aday arkadaşlarımıza ve başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 10 yıldır halkımız yetki verdi görev yapıyor ve bu gün itibariyle 30 Mart'ta yapılan seçimler sonrası bizlere görevi teslim ediyor. Biz kendisine 10 yıl boyunca yaptığı hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında sağlıklı ve mutlu ömürler diliyoruz" şeklinde konuştu.

Seçimlerde zaman zaman eleştirilerde bulunduklarını dile getiren Balta, "Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki ben çok genç yaşta tanıdım. Kendisiyle akrabalığım da var. Kendisiyle özel muhabbetim olduğundan asla kişisel bir eleştirinin ve hakaretin içinde olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Zaman zaman siyasi eleştirilerimiz olmuştur bu konuda da bizi hoş görmesini kendisinden rica ederim. Elbette ki bizden önceki büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanacağız. Bundan sonraki süreçte bizlen olmak isteyen çalışmak isteyen herkesle çalışmak arzusundayız. Vakfıkebir bu arzu ve istek doğrultusunda ilerlemesi çok önemlidir. Biz bu yola başında çıkarken tüm siyasi partilerimizle aynı duyguları paylaştık. Çok demokratik bir yarış oldu halkımız bizleri tercih etti sonucuna hepimiz saygılıyız. Amacımız bu memlekete bu insanlara hizmet etmek. Bunun için kim bizimle hareket etmek istiyorsa bizde onla birlikte hareket edeceğiz. Diğer aday kardeşlerimizle de, siyasi partilerimizle ve başkanımızla birlikte çalışmak arzusundayız. Ne zaman katkı sunmak isterlerse biz buradayız. İstemeseler de ihtiyaç duyduğumuzda kendilerinden yardım talep ederiz. Arzuladığımızda buydu" ifadelerini kullandı.

"Bu tabloyu tarihin not etmesini özellikle rica ediyorum" diyen Balta, "Burada görünen bu tabloyu tarihin not etmesini özellikle rica ediyorum. Önemli bir tarih, önemli bir gün. Vakfıkebir'de beklenen bir arzulanan bir şeydi. İnsanlar ne zaman sokakta kuçaklaşacak, insanlar ne zaman bu makamdan kucaklaşarak ayrılacaklardı. İnşallah bu süreçten sonra bu böyle olacak. Elbette ki seçimler bir yatıştır. Demokratik bir ortamda gececek ve ondan sonra kaybedeni kazananı bir birini kucaklayacak. Biz bu seçilerin kaybedeni yoktur kazananı da Vakfıkebir'dir. Biz sadece burada hizmetkarız. Günü geldiğinde mühürü bir başka arkadaşımıza teslim edip yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle başkanımıza bu ortamı sağladığı için, Vakfıkebir'e bu güzellikleri yaşatmamızdan dolayı ve 10 yıllık hizmetleri için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatında sağlıklı ve uzun bir ömürler diliyoruz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Balta Vakfıkebir Ak Parti Trabzon Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title