Haberler

Raylara Düşen Kadının Ölümüne İlişkin Dava Görüldü

Güncelleme:

Kadıköy'de raylara düşerek hayatını kaybeden Ebru Ilıcalı'nın ölümüne ilişkin kondüktör ve makinistin yargılandığı davada, kondüktör 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezası aldı.

Kadıköy'de geçen yıl temmuz ayında çocuğunu trene bindirdikten sonra raylara düşerek hayatını kaybeden akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı'nın ölümüne ilişkin "taksirle ölüme neden olmak" suçundan haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istenen kondüktör ve makinistin yargılandığı davada, kondüktör 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce kasıtlı bir suçtan ceza almadığı gerekçesiyle kondüktörün cezasının ertelenmesine karar veren mahkeme makinistin de beraatine hükmetti.

Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan makinist Abdullah Çiğdem katılmazken, kondüktör Süleyman Uğur Özkoç, Ebru Gültekin Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Ilıcalı Ailesinin avukatı Abdullah Kaya, sanıklar hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık Özkoç'un avukatı Atilla Çeltik de 3 ayrı bilirkişi raporu hazırlandığını kaydederek, bu raporların arasındaki çelişkilerin giderilmesini talep etti.

- Bilirkişi raporunun mahkemeyi bağ niteliğini yok

Hakim Mustafa Can Korkarer, her ne kadar bilirkişi raporları arasında çelişki varsa da raporların mahkemeye sadece bir fikir verebileceğini belirterek, bilirkişi raporunun mahkemeyi bağlayıcı niteliğinin bulunmadığını, yeniden bilirkişi raporu alınmasının davanın esasını etkilemeyeceğini ve davanın uzamasına neden olacağını dile getirdi.

Sanık Süleyman Uğur Özkoç da trene yolcu binişi tamamlandıktan sonra sadece binişin tamamlandığını makiniste bildirmekle yükümlü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Bunun dışında kalkışta ve hareket halinde iken makinistin peronu kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Yine keşif sırasında görüldüğü gibi turnikelerden son anda giriş yapan kişiyi benim görmem mümkün değildir. Çünkü bu yer benim görüş alanım dışındadır. Yine eğer kapı mekanizmasında bir arıza varsa, bunun makinist tarafından bilinmesi ve bana bildirilmesi gerekir. Olayda trene maktul ve çocuğu bindirmeye çalışan güvenlik görevlisinin de kusuru bulunmaktadır. Ben olayda kusurum olmadığını düşünüyorum. Beraatimi talep ediyorum"

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık kondüktör Uğur Özkoç'u "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına indirdi.

Özkoç'un daha önce kasıtlı bir suçtan ceza almadığı gerekçesiyle cezasını erteleyen mahkeme, makinist Abdullah Çiğdem'in de yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanamayacağı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

TCDD yetkilileri hakkında suç duyurusu

Mahkeme, kovuşturma aşamasında kazada ulusal ve uluslar arası standartlara uymadığı bilirkişi raporuyla tespit edilen TCDD yetkilisi yada yetkililerinin, kusurunun bulunduğu tespit edildiğinden, bu konuda işlem yapılıp yapılamayacağının değerlendirilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, kondüktör Özkoç ve makinist Çiğdem'in "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Sabri Akın Ilıcalı Süleyman Uğur Kadıköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title