Haberler

Uzunköprü Dünyanın Merkezidir" Projesi

Proje kapsamında TEPAV'ın katkılarıyla hazırlanan raporda, ilçenin ekonomik kalkınmasının yol haritası belirlendi.

"Uzunköprü Dünyanın Merkezi" projesi kapsamında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın katkılarıyla Uzunköprü ilçesinin ekonomik kalkınmasının yol haritası belirlendi.

AA muhabirinin TEPAV'dan aldığı bilgiye göre, Uzunköprü Belediyesi, Uzunköprü Ticaret Borsası ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odasınca yürütülen proje çerçevesinde, TEPAV İcra Direktörü Yardımcısı Esen Çağlar'ın başkanlığında iktisatçı İrem Kızılca, şehir planlamacı Selçuk Sertesen, ekonomik coğrafyacı Andrea Stover ilçe için yol haritasını içeren rapor hazırladı.

Uzunköprü Kalkınma Platformu'nun kurulması önerilen raporda, eylem planının platform ekseninde kurumsal olarak yapılmasının daha etkin olacağı ifade edildi.

Raporda kalkınmayla ilgili önerilerin arasında Uzunköprü'nün Balkan coğrafyasıyla ekonomik bütünleşmesinin ilçenin kalkınmasının büyük rol oynayacağının altı çizildi.

Balkanlar'ın ticari aktörleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiği vurgulanan raporda, şu öneriler aktarıldı:

"Uzunköprü'nün geleceği kendisini Türkiye'nin kıyısında değil, büyüyen Balkan ve Türkiye piyasalarının merkezinde görmesinden geçmektedir. Bu noktadan hareketle atılması gereken adımlardan ilki özellikle Balkanlar'daki iş dünyası temsilcileri ile Uzunköprülü girişimciler arasında iletişimi sıcak tutmaktır. Platform, Uzunköprü'deki girişimciler ve ekonominin başat aktörleri ile birlikte Balkanlar'daki iş dünyası temsilcileri ile ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenli olarak bir araya gelmelidir."

"Gıda piyasası yakından izlenmeli"

Raporda ayrıca, Balkanlardaki piyasaların, özellikle gıda piyasasının çok yakından izlenmesi önerisinde bulunuldu.

Ekonominin aktörleri ile yakın ilişki kurmanın yanı sıra Uzunköprülü  girişimcilerin Balkan  piyasalarına ilişkin  nitelikli ve güncel bilgiye erişimlerini sağlamak adına teknik bilgi ve analiz kapasitesine sahip uzmanlar tarafından "Balkan Piyasalarındaki Fırsatlar" olarak isimlendirilebilecek, özellikle gıda piyasasındaki eğilimleri güncel verilerle ortaya koyan raporların düzenli şekilde hazırlanması ve platform web sitesi üzerinden paydaşlara ulaştırılması gerektiği ifade edilen raporda, şunlar kaydedildi:

"Balkanlardaki iş dünyası temsilcileri ile yapılan ikili temaslar ve uzmanlar tarafından periyodik olarak üretilen Balkan Piyasalarındaki Fırsatlar raporuna ek olarak Uzunköprülü girişimcilerle düzenli olarak Balkanlardaki gelişmeler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı toplantılar düzenlenmelidir. Örneğin domates yerine salça, fındık yerine fındık ezmesi ihraç etmenin getirileri çeşitli medya kanallarından düzenli bir şekilde girişimcilere anlatılmalıdır." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Uzunköprü Kızılca Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title