Haberler

Uzunırmak ve Alıcık, Cemevi'nde Alevilerle Buluştu

Yerel seçim çalışmaları öncesi ziyaretlerini sürdüren TBMM Meclis İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Cemevini ziyaret ederek destek istediler.

Yerel seçim çalışmaları öncesi ziyaretlerini sürdüren TBMM Meclis İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli Cemevini ziyaret ederek destek istediler. Ön yargıları yıkarak kendilerine destek vermelerini isteyen Başkan Adayı Ali Uzunırmak, kendisinin hiçbir önyargısı olmadan 15 yıldır Ankara'daki sekreterliğini yürüten çalışanının Alevi olduğunu söyledi. MHP Nazilli ilçe başkanı Engin Özcan ve parti yöneticilerinin de bulunduğu ziyarete Alevi vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Nazilli Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Haydar Yetim ise ziyarette kendilerinin genel olarak CHP'li olmasına rağmen Başkan Alıcık'ın Cemevi'nin ihtiyaçlarını karşılamasının memnuniyet verici olduğunu açıkladı.

Açılış konuşmasını Yapan Alevi Kültür Dernekleri Nazili Şube Başkanı Ali Haydar Yetim, MHP'li Başkan Alıcık ile kendilerinin farklı siyasi partilerde mücadele etmesine rağmen başkanın kişiliğini sevdiklerini belirtti. Değişik siyasi parti belediye başkan adaylarının Cemevini ziyaretlerinde kendilerine üç önemli soru sorduklarını açıklayan Yetim, Alevi vatandaşları ilgilendiren üç soruyu da Alıcık'a sordu. Alevi gençlere iş imkanı, Pınarbaşı mahallesindeki imar sorunu ve Cemevi önündeki boş alanın değerlendirilmesi konulardaki sorusuna başkan Alıcık'tan olumlu yanıt alan Yetim, kendisine teşekkür etti.

'BENİ NEREYE LAYIK GÖRÜYORSANIZ ORAYA OTURTUN'

2009 yılındaki seçimler sonrası göreve geldiği gün kendisinin, MHP'nin değil tüm Nazilli halkının belediye başkanı olacağı sözünü verdiğini ve bunu da bu zamana kadar başardığını ifade eden başkan Alıcık, "Benim şimdi seçim sloganım var söz verir yaparız. Hakikaten söz verdim yaptım. Hiçbir tanesini söz verip te yapmadığım yok. Millet hayal üretiyor ben ise zaten yaptım. Yaparken de kendi belediyemin imkanlarıyla Nazilli Belediyesi olarak yaptım. Burası o kadar büyük bir belediye değil ki siz yalnızca cebinizden çıkana dikkat edeceksiniz. Biz bu memleketin hizmetkarı olacağız dedik, biz bu memleketin bütün insanını kucaklayacağız dedik. Biz Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye Başkanı olmayacağız dedik Nazilli'nin Belediye Başkanı olacağız dedik ve ben bir kardeşiniz olarak Allaha şükür bunu başardık. Ben bir belediye başkanı olarak farklılığımı gösterdim size ama bakın büyük şehirle beraber çok daha farklı gösterebileceğimizi söylüyorum ben size. Ama siz nasıl çocuğunuza evladınıza nereye koyuyorsanız beni de bir evladınız olarak görün ve nereye oturtturmak istiyorsanız ona saygım var. Bunun yanında samimiyetimle söylüyorum çıktığımız bu yolda bu memleketin 1 lirasına da tenezzül etmedik ettirmedik kimseye" dedi.

'BİRLİKTE UYUM HALİNDE ÇALIŞIRIZ'

Konuşması sık sık yaklaşık 150 kişilik grup tarafından alkışlarla kesilen Başkan Alıcık, Ali Haydar Yetim'in üç sorusu karşısında verdiği cevapta ise imar konusunun Türkiye'nin kanayan bir yarası olduğunu belirterek, "Biz Muammer Aksoy ve Yeşilyurt mahallesinde kentsel dönüşüm uyguladık ve orada oturan vatandaşlarımız bu hafta içinde tapularını alacaklar, seçimlerden sonra burada da kentsel dönüşüm uygulayarak kurtarabildiğimiz kadarını kurtaracağız biz tüm bunları belediyenin kendi imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Cemevi önündeki alanı ise seçimlerden sonra siz nasıl bir şekilde olmasını isterseniz biz de o şekilde gereken düzenlemeyi yapacağız, iş konusunda ise biz göreve geldiğimizde bile insanlar arasında ayrım yapmadık ve yapmayacağız da ben başkan olduktan sonra kimseyi de ne çıkardım ne de değiştirdim, iş konusunda ise Nazilli'nin AŞ ve iş derdine çare olacağız dedik ve olmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BENİM 15 YILLIK SEKRETERİM ALEVİ KIZIMIZ FATMA'DIR'

Daha sonra söz alarak Alevi vatandaşlarla MHP arasında geçmişte bir takım haklı ya da haksız acıların yaşandığına değinen Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ise bu acıların artık geçmişte kaldığını belirterek, "Biz aynı milletin insanlarıyız. Geçmişte belki hiç tahmin edemediğimiz acılar belki yaşandı, ama zaman bizi birbirimize daha da yaklaştırdı. Bunlar da kurulan diyaloglarla, köprülerle gerçekleşti. Bizlerin yakınlaşmamızı sağladı. Nazilli'de de bunu en iyi şekilde başaran belediye başkanımız Haluk Alıcık'a bu nedenden ötürü de çok teşekkür ediyorum. Bakın bir kişiyi idama götüren de idamdan kurtaran da en yakınındaki dört kişidir. Bunlar sekreteri, şoförü, avukatı ve muhasebecisidir. Ben 1999 yılında Milletvekili seçilip meclise girdiğimde benim sekreterim alevi kızımız Fatma oldu. MHP'li olduğumdan benim kendisiyle çalışmak istemediğimi düşünebileceğimi söylemesine rağmen ben 15 yıldır Fatma kızımızla çalışıyorum ve kendisi benim evimin ailemin içine kadar girmiş ve aile ferdinden bir farkı yoktur" dedi.

PROJELERİNİN ANA HATLARINI ANLATTI

"Allah'a çok şükür bir takım psikolojik duvarlar yıkılıyor ve bunu yıkmaya devam edeceğiz" diyen Uzunırmak; "Biz aynı milletin kökleriyiz, aynı ağacın dallarıyız. Aydın büyükşehir yapılanmasında şehrin önemini ihtiyaçlarımızı ve gelecek endişelerimizi hayata geçire bilmek için teşkilatımız ve arkadaşlarımızın talebiyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldum. Bunun için sizlerin karşısındayız ve Aydınımızı 3 temel strateji üzerine oturtuyoruz. Bunlardan birincisi; alt yapısıyla üst yapısıyla, yeşil alanları sosyal donatıları, kanalizasyonları, yol standartları bütün bunlarla mimarisine varıncaya kadar Avrupa kentsel şartlarına uygun estetik şekiller meydana getirmek istiyoruz. Bu alanda projelerimiz var. İkinci olarak refahı artan zenginleşen bir kent meydana getirmek istiyoruz. Bu alanda da projelerimiz var. Okul öncesi eğitim, organize sera bölgeleri, tarım havzaları, organize besi bölgeleri istiyoruz ki Nazilli'de Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı kalmayalım. Bir Sümer Üniversitesi kurulsun veya özel Üniversiteleri getirelim. Aynı zamanda engelli rehabilitasyon merkezleri açalım. Her yaş grubuna hitap eden projelerimiz var. Çocuklarımızdan gençlerimize orta yaşlarımıza yaşlılarımıza kadar. Her cinsiyete hitap eden projelerimiz var. Her sosyal gruba hitap eden projelerimiz var. Üçüncü olarak ise mutlaka refahı artan bir kent. Eğer bugün bazı vatandaşlarımız şehirlerde kalkıp gidiyorsa ekmeğinin peşinde gidiyorlardır. Daha mutlu daha müreffeh yaşamak için" ifadelerine yer verdi.

ÇERÇİOĞLU'NA YÜKLENDİ

Konuşmasında Özlem Çerçioğlu'na da yüklenen Uzunırmak; "Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 'Merkez hariç hizmet görmemiş' diyor Aydın için. Aydın hizmete aç diyor. Ben de ona iki şey söyleyeceğim. Birinci olarak sanırım Sayın Çerçioğlu Nazilli'yi gelip görmemiş. Hizmet edilip edilmediğini. İkinci olarak ise Aydın'da 12 ilçe belediyesi CHP'li. Yani kendisinin partisinden. Eğer Aydın'da halk hizmet görmediyse 12 CHP'li ilçe başkanı hizmet etmedi diyorum. Kendi partisini bile böyle itham ediyor. Ağzından çıkan hiçbir şeyi kulağı duymuyor ve şimdi de bu belediye başkanları için oy istiyor. Bütün bu akıl fukaralığı, ağzından çıkanı bilmemeler son günlerde yaşananlar basına düşenler bütün bunları doğru değerlendirerek aklı selimle demokrasinin nimetlerinden faydalanarak Aydın'ımızı sağlıklı bir yapılandırmaya, yarınlarını beraber inşa etmeyi temenni ediyorum ve size söz veriyorum. Aydınlının nefes alışını değiştireceğiz. Eğer vaatlerimizin yüzde 51'ini gerçekleştirmezsek 2019 yılında karşınıza aday olarak gelmeyeceğiz" dedi.

'AYRIM YAPMAM'

Bir Alevi'nin bizim toplumdan kaç kişiyi açacağınız istihdam alanlarına alırsınız sorusuna ise Ali Uzunırmak; "Şimdi bizim toplumdan kaç kişiyi işe alırsınız diye bir ayrıcalık yapmam. Yapanların günahını benden sorma gözünü sevdiğimin. Dolayısıyla bende öyle ayrımcılık olmaz, olmayacak da. Adım Ali, Türküm, Doğruyum, Çalışkanım. Hepsi bizim kardeşimiz. Vatandaşımız vatandaşlık hak ve ödevlerini beraber mütalaa edeceğiz. Vatandaşlık görevlerini yerine getiren adama en acil şekilde hakkını vermeliyiz. Vatandaşlık haklarını talep eden adama da ödevlerini yerine getir demeliyiz. Eğer bir adam vatandaşlık görevlerini yerine getiriyorsa vatandaşlık haklarını sonuna kadar vermeliyiz. Onun inancına, mesleğine, etnik yapısına hiç bakmam. Ben iktidar milletvekili olduğumda kapıma gelen herkesi hiç ayrım yapmadan hizmet ettim" şeklinde konuştu.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren konuşmalar sonrası Alıcık ve Uzunırmak vatandaşların sorularını da yanıtlayarak yerel seçimlerde destek istedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Uzunırmak Haluk Alıcık Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title