Haberler

Uzuner'den İnebolu'ya Doğalgaz Müjdesi

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, çok yakında İnebolu’yu doğalgaz ile tanıştıracaklarını söyledi.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, çok yakında İnebolu'yu doğalgaz ile tanıştıracaklarını söyledi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü'nün mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak iletim bağlantı yatırımlarına ilişkin 22/02/2013 tarihli 2013/4347 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının uygulanması ile ilgili halen İnebolu'da faal bulunan elektrik abonelerinin yüzde 60 ve üzerinin kabul etmesi ve EPDK tarafından belirlenen KDH hariç 335 TL doğalgaz abone bağlantı bedelinin ödenmesi ile doğalgaz ulaştırılacak.

Doğalgazın İnebolu'ya kazandırılması için harekete geçen İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, "İlçemiz nüfusunun 10 binin üzerine çıkması ile Doğalgaz başvurumuzu yaptık. Ancak bunun bazı şartları var. BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün belirlediği şartlara göre, İnebolu'da ikamet eden elektrik abonelerinin yüzde 60'ının belirtilen abonelik bağlantı ücretlerini yatırdıkları takdirde doğalgazın İnebolu'ya ulaştırılabileceğini belirtmişlerdir. Bu İnebolu için sevindirici bir haberdir. Bu yüzde 60'lık kısmın abonelik ücretlerinin bankaya yatırtılması sağlanmadan önce Belediyemizce talepleri alacağız. 5 bin 600 aboneden 3 bin 600'ü ve üzerinin doğalgazı istemesi halinde EPDK'nın belirlediği KDV hariç 335 TL olan abonelik bağlantı ücretlerinin yatırılmasını sağlayarak gerekli olan sayıyı tamamlayıp, BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne bildireceğiz. İnebolu'ya doğalgazın gelmesi için 3 bin 600 kişinin ben doğalgaz istiyorum demesi yeterli. Bunun akabinde bir sonraki aşamada KDV hariç 335 liralık abonelik ücretinin yatırıldığı takdirde işlemler başlayacak ve bir süre sonra ilçemiz doğalgaza kavuşacaktır. Doğalgazın ilçemize gelmesini isteyenlerin ön talep için Belediyemiz Zabıta Amirliğine müracaat ederek ön talep formu doldurmaları gerekmektedir" - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engin Uzuner İnebolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title