Haberler

Uzunçiftlik Bu Mahalleye Aktı

Güncelleme:

CHP, Uzunçiftlik Atakent Mahallesinde seçim çalışmalarını koordine etmek için seçim bürosu açtı.

Sönmez İçin Coştular

Büro açılışı şölen ve Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez için gövde gösterisine dönüştü. Uzunçiftlik akın akın mahalleyi doldurdu. Seçim bürosunun açılışı davul eşliğinde oynanan oyunlarla, patlayan havai fişeklerle kutlandı. Açılışa yaklaşık 2000 kişi katıldı.

MİTİNG GİBİ AÇILIŞ

Bir mitingi andıran ve Belediye Meclis üyesi adayı Nilay Merttürk'ün organizasyonu ile ile yapılan açılışa, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, İlçe Başkanı Av.Başar Değer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kurşunluoğlu, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

MERTTÜRK: HİÇ KİMSE ÖLMEMELİ

Açılış konuşmasını CHP İlçe Başkanı Av.Başar Değer yaptı. Daha sonra belediye meclis üyesi adayları tanıtımı yapıldı. Arkasından konuşma yapan Uzunçiftlik bölgesinden meclis üyesi adayı Nilay Merttürk, "Gündemden bir şeyler konuşmak istiyorum sizinle. Biliyorsunuz 16 yaşındaki Berkin'imizi kaybettik. Üzücü bir olay Allah rahmet eylesin. Biz anneler siyasetle ve ölümle sınanamaz insanlarız.

İKTİDARDAN İNDİRECEĞİZ

Bizler annelikte sevgiyi, saygıyı hem korumayı hem gözetmeyi hem de her ne olursa olsun, ne şekilde olursa olsun bir bütün olmayı öğrendik. Görevi, mesleği, yaşı ve cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimse ölmemeli.Biz annelerin birlik olma zamanıdır. İktidar bizi eksik etek gördü. Bizim başörtümüzü kullandı. Kadınların başını kullanarak iktidara geldi. Ama biz kadınlar elimizi kullanarak onları iktidardan indireceğiz inşallah" dedi.

İNANCIMI YİTİRMEDİM

Daha sonra söz alan CHP Kartepe Belediye Başkan Adayı Yaşar Sönmez, "Yine karşınızdayım. Alnım açık başım dik. Ben 2009'da seçimi kaybettiğim seçimin ertesi günü Kartepe belediye başkanlığı adayı olmak için çalışmalarımı başlattım.Hiçbir zaman da inancımı yitirmedim. Ben üzerime düşeni yaptım, sıra sizde. Görüyorum ki siz de hazırsınız.

SARIMEŞE'YE AYVA FESTİVALİ YAPACAKMIŞ

Bugün diyorlar ki, Üzülmez seçilmezse fabrikalar kapatılırmış. Sözde, insanları tehdit ediyorlar. Yüzde 55 oy oranımız var diyerek psikolojik baskı kuruyorlar. Üzülmez, neredeyse Kartepe'nin haritadaki yerini bilemeyecek. Kartepeliyim demekle Kartepeli olunmuyor. 'Sarımeşe'de ayva festivali yapacağım' demiş. Daha beldeyi tanımayan nasıl sizi tanıyacak.

SİZDEN HİÇ KOPMADIM

Yaşar Sönmez'de ve kadrosunda kendinizden bir parça bulursunuz. Ben hiçbir zaman kendimi sizlerden soyutlamadım. Ben geçmişte kapalı kutu değildim. İyi günümüzü kötü günümüzü birlikte paylaştık. Görev yaptığım süre boyunca Uzunçiftlikli vatandaşların hayat standartlarına artı değer kattım.

KARTEPE SEVDALISIYIM

Ben belde belediyesiyken sınırlarımı zorladım. İlçe belediyesi gibi hizmet yaptım. Allah nasip ederse bundan sonra da il belediyesi gibi hizmetler yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Geçmişte olduğu gibi her görüşe saygılı bir anlayışla parti ayrımı yapmadan insan ayrımı yapmadan kapım herkese açık olacak. Ben Kartepe sevdalısıyım" şeklinde konuştu.

DÜNYADA NE VARSA KOCAELİ'DE O OLACAK

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahsin Tarhan, "Sorunlarımız büyük, ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Kocaeli 10 yıldır karanlık bir zihniyet tarafından yönetiliyor. Sorunlar gün geçtikçe büyüyor. Bırakın kent olmayı, dünyanın en büyük köyü durumuna düşüyoruz.

Beldelerimiz, muhtarlıklarımız kapatıldı. İzmit merkeze gitmek gelmek için araç bulamıyorsunuz. Ulaşımımız bitmiş. Biz diyoruz ki, ulaşım sorununu çözeceğiz. Eğer dünyada deniz ulaşımı varsa, raylı sistem varsa Kocaeli'de de olacak.

RANTÇILARIN İŞİNE SON

Ben Kocaeli'nde eğitime destek vermek için, yoksul çocukları okutmak için, işsiz gençleri iş sahibi yapmak için, evsiz aileleri ev sahibi yapmak için geliyorum. Kocaeli'yi dünyanın metropol kenti yapmak için geliyorum.. Kocaeli'nde rantçıların işine son vermek için geliyorum" diye konuştu.

SİLKELEYECEĞİZ ONLARI

Son olarak sözü alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "30 Mart Türkiye için çok önemli bir tarih. 30 Mart'ta halkımız çok önemli bir karar verecek. Ya haramilerin iktidarına son verecek. Ya da 'Türkiye'nin soyulmasına devam' diyecek. Türkiye, dünyanın şahit olmadığı bir hırsızlıkla karşılaştı. Bu soygunu kapatabilmek için de ellerinden gelen her şeyi yapmaya devam ediyorlar. Paçalarından yakaladık, 30 Mart'ta silkeleyeceğiz onları" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yaşar Sönmez Uzunçiftlik Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title