Haberler

Uzun Yaşam Merkezi Nazilli Sağlık Turizminde Marka Olacak

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) Başkanı Umut Çınar, Nazilliyi ziyaret ederek Alzheimer Merkezi Model Ev ve Huzur Evinde incelemelerde bulundu.

Dünya Yaşlılık Derneği (DÜYADER) Başkanı Umut Çınar, Nazilliyi ziyaret ederek Alzheimer Merkezi Model Ev ve Huzur Evinde incelemelerde bulundu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret ederek dernekleri hakkında bilgiler veren DÜYADER Dernek Başkanı Umut Çınar, "Dünya Yaşlılık Derneği yaşlıları genç büyükler olarak adlandıran bu konuda ulusal ve uluslararası düzeyde halkı bilinçlendirmek ve genç büyüklerin yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla 2011 yılında kuruldu. Derneğimiz çeşitli kuruluşlarla ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek toplumsal hizmet alanında birçok etkinlik düzenlemektedir. Türkiye'nin sağlıklı ve uzun yaşamda adeta kalbi olan Nazilliyi ve önce insan sloganıyla yola çıkarak Türkiye' de bir ilke imza atmış olan Nazilli Belediye başkanımız Haluk Alıcık'ı ziyaret etmek istedik" dedi.

Çınar, bir belediye başkanı olarak yaşlılarla karşı duyarlı çalışmalarından dolayı Başkan Alıcık'ı tebrik ederek Nazillide yaşlarla verilen önemin neticesinde kuru Alzheimer Merkezi Huzur Evi ve Model çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Dünyada artan yaşlı nüfus nedeniyle sağlık turizmin öneminin giderek arttığını belirten Çınar "10. Kalkınma planı adı altında yer alan sağlık turizmi, ülke ekonomisi için büyük önem arz etmektedir. Ülkemizde ve dünyada birçok insan sağlık için seyahat etmektedir. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın çalışmaları ile yaşlı bakım konusunda örnek bir kent haline gelen Nazilliyi sağlık turizminde önemli yerlere taşımak için ileriki günlerde çalışmalar başlatmak istiyoruz. Nazilliye kazandırdığı eserlerden dolayı Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ı tekrar tebrik ediyorum. Ayrıca bu projede bizimle birlikte hareket ederek çalışmalarımıza katkıda bulunan Belediye Özel Kalem Müdürü Sayın Engin Tulumbacı'ya da teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Başkan Alıcık Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar'ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek Nazilli Belediyesi olarak yaşlılara hizmet etmeyi bir insanlık ve bir vefa borcu olarak gördüklerini söyledi. Alıcık Nazillimiz her yönüyle bir uzun yaşam merkezidir. Uzun Yaşam Merkezi Nazilliyi sağlık turizminde de ileri bir noktaya taşımak için çeşitli girişimlerimiz olacaktır. Bu konu da ilerleyen dönemlerde Umut Beyle yakın temas halinde olacağız" diyerek ziyaret sonrası Çınar'a Nazilliye özgü Uzun yaşam Sandığı hediye etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Umut Çınar Türkiye Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title