Haberler

Üzümlü Köyü'ndeki Yangın Üç Evi Kül Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Üzümlü Köyü'nde yanan üç ev- Yanan evlerden kurtarılan eşyaların başka eve taşınması- Ev sahiplerinden Halis Akın konuşması- Emiş Akın konuşması Üzümlü Köyü'ndeki yangın üç evi kül ettiKaraman'ın Başyayla ilçesine bağlı Üzümlü Köyünde dün gece saatlerinde çıkan yangında ikisi anne oğula ait üç ev kül oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Üzümlü Köyü'nde yanan üç ev- Yanan evlerden kurtarılan eşyaların başka eve taşınması- Ev sahiplerinden Halis Akın konuşması- Emiş Akın konuşması Üzümlü Köyü'ndeki yangın üç evi kül ettiKaraman'ın Başyayla ilçesine bağlı Üzümlü Köyünde dün gece saatlerinde çıkan yangında ikisi anne oğula ait üç ev kül oldu. Edinilen bilgiye göre; dün gece saat 01: 30 sıralarında köy merkezinde bulunan Dede Deveci'nin evinde başlayan yangın Halis Akın (30) ve annesi Emiş Akın'ın (66) evine sıçramasıyla üç adet ahşap ev yanarak kül oldu. Dede Deveci'nin oturmuş olduğu evin balkonunda bulunan ocaktan çıktığı tahmin edilen yangında Halis Akın ilk olarak eşini, çocuklarını ve annesini yanan evden son anda çıkardı. Yangına ilk müdahalede bulunan Akın, mutfaktaki tüpün patlamasıyla yeteri kadar etkili olamadı. Üç evi etkisi altına alan yangına Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ve Güneyyurt'tan gelen itfaiye ekipleri müdahale etti.Sabah 05: 30'a kadar söndürme çalışmalarının sürdüğü yangında üç evde kullanılamaz hale geldi ve göçük meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığı yangında göçük oluşan evlere kepçe ile müdahale edilerek yangın ancak söndürülebildi.Ev sahiplerinden Halis Akın AA Muhabirine yaptığı açıklamada; "Komşum Dede Deveci'nin evi yanmak üzereydi. Gece saat 02: 00 sıralarında uyuyorken eşim beni kaldırdı. Komşumun evi yanarken annemin ve benim evime de sıçradı. Yangın esnasında yoğun dumandan önce çocuklarımı sonra annemi kurtardım. İtfaiye olay yerine 1 buçuk saat sonra ulaştı. İlk müdahaleyi yaptığım esnada tüp patlaması olunca olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldım ve müdahale edemedim."Yangının komşusunun balkonunda bulunan ocaktan çıktığını söyleyen Akın, yangında herşeylerinin yandığını sadece kendilerini kurtardıklarını belirtti.Evi yanan Halis Akın'ın annesi 66 yaşındaki Emiş Akın ise; "Yatsı namazını kıldıktan sonra dua ettim. Sonra ilaçlarımı içip yattıktan sonra oğlum Halis geldi ve yangın var anne diyerek beni kaldırdı ve dumandan dışarı çıkardı. Hiçbir eşyam kurtulmadı. Dumandan etkilendiğim için iki saat boyunca ambulansta müdahale ettiler bu şekilde kendime geldim. Herşeyimiz yandı kalacak yerimiz yok, dul maaşıyla geçinmeye çalışıyordum."Evini daha yeni yenilediğini söyleyen Emiş Akın, "Evin çatısını yeni yaptırmıştım. Hala borcu duruyor. Kapı ve pencerelerini yeni değiştirmiştim. Yuvasız bir kuş gibi kaldım." Dedi.Yangında evleri kül olan Halis Akın'a köylüler seferber olarak şu anda şehir dışında yaşayan bir vatandaşın evini temizleyip teslim edecekler.

Kaynak: AA / Güncel

Halis Akın Başyayla Ermenek Üzümlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title