Haberler

Üzümde Yaşanan Sorunlar Masaya Yatırıldı

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi üzüm konusunda muhalefetin polemik oluşturmaya çalıştığını belirterek, "Ana muhalefet Partisi üzümdeki sıkıntıyı fırsat bilerek polemik oluşturmaya çalışıyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi üzüm konusunda muhalefetin polemik oluşturmaya çalıştığını belirterek, "Ana muhalefet Partisi üzümdeki sıkıntıyı fırsat bilerek polemik oluşturmaya çalışıyor. Yani bulanık suda balık avlamak istiyor. Üzüm Mitingi 24 Eylül Çarşamba günü yapılacaktı, vazgeçtiler. 'Baskı gelince erteledik' diyerek 8 Ekim'de yapma kararı aldılar. Üreticilerimiz bu konuda gereken hassasiyeti gösterecektir" dedi.

AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı tarafından üzümün sorunları konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Manisa Milletvekil Hüseyin Tanrıverdi, Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıza Gülmez, Tariş Müdürü Ali Çövgün, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak da katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda üzümde yaşanan sorunlar masaya yatırılırken, üzümde kalitenin olmadığı görüşü ön plana çıktı. Toplantıda, bu yıl yaklaşık 30 bin ton kalitesiz üzümün olduğu ve bu üzümlerin piyasayı olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Ahat Aksoy, "Salihli'de öncelikli olarak bu yıl üzümde yaşanan sorunlar gündemde yerini almıştır. Geçen yıl 5.2 TL olan üzümün bu yıl fiyatı birden 2.50 TL'ye düşmesi polemik haline getirildi. Hatta Üzüm Mitingi bile yapılması gündeme geldi" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Manisa Tarım ve Kültür kentidir.Genelde ve totalde yapılması gereken projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız sürmektedir. Üzüm fiyatlarının bu yıl düşük olması Manisa ve İlçelerinde gündem oluşturdu. Bu yıl üzümde bir rekolte konusu gündeme geldi. Herkes rekolte üzerine tahmin yaptı. Bu sadece Salihli'de değil, Alaşehir, Sarıgöl ve diğer ilçelerimiz içinde geçerli. Yaş üzüm ihracatında desteklerimiz devam ediyor. 80 TL olan teşvik primini 130 TL'ye çıkardık. Bunun dışında tarım sektöründe kullanılan araçlar içinde hibe desteğinde bulunuyoruz. Ak Parti iktidarından önce herkes üzümde bir dolar beklentisi içerisinde oldu. Hatırlayın üzüm fiyatı o dönem 70 cent'in üzerine çıkmadı.Ak Parti iktidarı döneminde ise üzüm bir doların altına hiç düşmedi. Bunun yanında hibe destekleri de verildi. 2013-2014 üretim yılında üzüm 5.2 TL'ye çıktı. 2013-2014 yılında ise talepte bir azalmanın söz konusu olduğu bir gerçek. Bu nedenle üzüm fiyatları da 2.50 TL'ye düştü. Tariş avans fiyat olarak 2.50 TL'den açıkladı. Ticaret Borsasında ise 2.7 ile 3.00 TL arasında işlem görüyor. Ana muhalefet Partisi bunu fırsat bilerek polemik oluşturmaya çalışıyor. Yani bulanık suda balık avlamak istiyor. Üzüm Mitingi 24 Eylül Çarşamba günü yapılacaktı. Vazgeçtiler. Baskı gelince erteledik diyerek 8 Ekim'de yapma kararı aldılar. Üreticilerimiz bu konuda gereken hassasiyeti gösterecektir. Burada sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Üzümün tanıtımı için bilimsel bir çalışma yapın. Bu bilimsel çalışmalara bizde destek verelim üç günden beri İlçelerimizi geziyorum. Ne yazık ki yöremize has olan ürünleri tüketmediğimizi tespit ettim. Bugün üzümün sorunlarını görüşüyoruz. Masada bir tabak dahi üzüm yok. Bizim üzümün ne yaşını tüketiyoruz, nede kurusunu. Üstelik tanıtımını da yapmıyoruz. Peki bu üzümleri nasıl satacağız. Bunun analizini çok iyi yapmalıyız. Bu yıl İran ve Amerika'da üretilen üzümlerin rekoltesi düşük. Onlarda sorun yaşıyor. Biz bu konuda avantajlıyız" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıza Gülmez, Tariş Müdürü Ali Çövgün, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak yaptıkları konuşmada, üzümde rekoltenin yüksek olduğunu fakat kalitenin olmadığını söylediler. Yaklaşık 30 bin ton düşük kalitede üzüm olduğunu belirten İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıza Gülmez, Tariş Müdürü Ali Çövgün, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ve Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, "Bu üzümler alkol fabrikaları tarafından değerlendirilmelidir. Hükümetimiz mağdur olan üzüm üreticilerini teşvik vererek desteklemelidir. Bu 30 bin ton kalitesiz üzüm alkol fabrikasında değerlendirilirse piyasa yaşanan olumsuzluklar ortadan kalkar" dediler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Tariş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

Yaşar AKIN:

Nerenizden uyduruyorsunuz kalite düşük diye insanları salak yerine mi koyuyorsunuz siz girdi fiyatları sürekli artıyor üzüm fiyatı yarıya iniyor nerde görülmüş böyle bir şey. Hükümet olarak bahane aramayın . Tariş zaten işlevini yitirdi artık kapatın gitsin.

4
1
yanıtYanıtla
HASAN YİĞİT:

çiftçi borç içinde kalmış siz hala sorun yok diyorsunuz açın tekeli alsın bozuk üzümleri piyasa düzelsin laf üretmeyin sayın vekil icraat üretin bu çiftçi sizi sandığa gömecek sizi verilen oylar haramdır haram birde patinin ileri gelenlerinden olacaksınız yazık çok yazık. . .

4
0
yanıtYanıtla
sarıgöllü:

çiftçi bu yıl tüccarın eline düştü borcunu ödeyecek halde değil 7-8 yıl evvel bu fiyata yaş üzüm satıyorduk. . Devlet yetkililerin buna bir çözüm getirmeli, Rusya ile daha yakından ilişkiler kurulmalı belki. Evet biz politika olarak ABD ile birlikte hareket eden bir ülkeyiz ama ekonomik politakamızı Rusyaya daha çok geliştirmeliyiz. Bu bir tek üzüm için değil Türkiye''de üretilen bütün meyve sebze için faydalı olacağına inanıyorum. İyi çalışmalar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title