Haberler

Üzümde Rekolte Düşük, Kalite Yüksek

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde üretilen dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümde, rekolte düşük olmasına karşın üretici yüksek kalite ve TARİŞ'in açıkladığı fiyatlarla moral buldu.

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde üretilen dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümde, rekolte düşük olmasına karşın üretici yüksek kalite ve TARİŞ'in açıkladığı fiyatlarla moral buldu.

Sarıgöl Ovası'nda yetiştirilen altın sarısı Sultaniye üzümün sofralık hasadının kasım ayı ortalarına kadar devam edeceğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bu yıl görülen don ve dolu olayları nedeniyle rekoltenin düşük olduğunu vurguladı. İlçede yaklaşık 90 bin dekarlık alanda üzüm üretimi yapıldığını söyleyen Ülgen, zarar nedeniyle 57 bin dekarlık alanda üretim yapılamadığını, kalan kısımda ise üzümlerin kalitesinin çok iyi durumda olduğunu kaydetti. Rekoltenin fiyatları da etkilediğine dikkat çeken Ülgen, şöyle dedi:

"Bu yıl TARİŞ'in kuru üzüm fiyatlarını 6 TL'den açıklaması piyasaya canlılık getirdi. Buna bağlı olarak yaş üzümlerimizin kilosu da yurt içinde toptan 1.70 - 2 TL, ihracatlık yaş üzüm fiyatları da 2- 2.40 TL arasından satıldı. Bu durum üreticileri sevindirdi. Öte yandan şaraplık üzümler de kilosu 65 kuruştan gitti."

Geçen yıl Sarıgöl ve çevresinde 300 bin ton yaş üzüm elde edildiğini hatırlatan Ülgen, 2015 yılında bu rakamın 180 bin tona gerilediğini açıkladı. Ülgen, rekoltenin düşük olmasına karşın yüksek kaliteyle fiyatın kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

YAŞ OLARAK İHRAÇ EDİLİYOR

Rusya ve Avrupa ülkelerine sofralık yaş üzün ihracatının sürdüğünü ifade eden Başkan Ülgen, "Sarıgöl'ün üzümlerinin büyük kısmı ihracatçı firmalar aracılığı ile ihraç ediliyor. Rekoltemizin yüzde 65'i yaş olarak ihraç edildiği gibi, geriye kalan yüzde 35'i ise yurt içinde yaş ve kuru üzüm olarak yada şaraplık olarak değerlendiriliyor" dedi. - Sarıgölmanisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıgöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 22 Nisan Pazartesi burç yorumları nedir? 23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title