Haberler

Üzüm Üreticisi Rusya Pazarının Açılmasından Memnun

Manisa'nın Sarıgöl Ovasında 2016 yılı erkence üzümlerin kesimleriyle birlikte üzüm sezonu başlarken, Rusya ile olan karşılıklı anlaşma sonunda turizm ve ticaretin üzerindeki ambargonun kaldırılması üzüm üreticileri arasında sevinçle karşılandı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bir taraftan erken üzüm kesimlerine başlanırken diğer taraftan üzümün en büyük pazarı Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesinin mutluluğu yaşanıyor.

Sarıgöl'de yetiştirilen üzümlerin yüzde 70'inin ihracatçı firmalar tarafından Rusya pazarlarında satıldığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl Ovamızda 90 bin dekarlık alanda çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm yetişmekte. Bu üzümlerimizin yüzde 80'i yaş olarak tüketilmektedir. Geçen yıl üzüm sezonunda Rusya'nın ambargo kararı üzüm üreticilerini sıkıntıya sokmuştu. Bu yıl da sezon öncesi karamsarlık vardı. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle Rusya ile anlaşma sağlanması bizleri mutlu etti. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Eroğan'a Başbakanımız Binali Yıldırım'a, bakanlarımıza, iş adamlarımıza teşekkür ederim. Çiftçilerimizin yüzleri gülmeye başladı." dedi.

Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl'de Trakya İlkeren ile süperyol üzümlerinin kesimlerinin başladığını belirterek, "Trakya ilkeren üzümü kilosu 2 TL, Süperyol üzümlerin kilosu 2.20-2.50 TL arasından kesimlerin yapılmakta. Sarıgöl'de Kasım sonuna kadar üzüm hasadı devam etmektedir." diye konuştu.

Sarıgöl'de sezonun ilk yaş üzümünü satan üzüm üreticisi Orhan Uç ise, "Trakya ilkeren türü kırmızı çekirdekli üzümümü sattım. Üzümlerim ihracatçı tüccar kanalı ile beyaz Rusya'ya gönderilecek. Rusya ile anlaşma yapılması bizleri sevindirdi." dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıgöl Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title