Haberler

Üzüm Bağlarında Verim Arttı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin verim arttıran katkılarından dolayı köy muhtarları da yetiştiriciler de memnun.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan ziraat mühendisleri Kocaeli'nde üzüm bağcılığında öncülük yapan ve yıllardır geçimini bağcılıktan sağlayan Akpınar, Arızlı ve Kulfallı köylerinde bağların budanması, gübre ve ilaçlama çalışmalarını takip etti. Ziraat mühendislerinin çalışmalarıyla bağlarda hastalıkların görülmediğini ve bağlardan iyi ürün alındığını söyleyen muhtarlar Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

ÜRETİCİDEN VERİM TEŞEKKÜRÜ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü Tarım Hayvancılığı geliştirme şefliği köylerde modern tarım ve hayvancılığı benimsetmek ve tarımda reform çalışmalarına katkıda bulunmak için teknik çalışmalar yapıyor. Kocaeli'nde öne çıkan ve marka olabilecek ürünlerin verimlerini arttırmak için çalışan Büyükşehir Belediyesine bağlı ziraat mühendisleri, üzüm bağlarına da el attı. Emeklerinin karşılığını almaya başlayan bağcılar ve Arızlı Köyü Muhtarı Selahattin Aracı Büyükşehir Belediye personelini üzüm bağlarında misafir etti.

MUHTAR: İYİ ÜRÜN ALINDI

Akpınar, Arızlı ve Kulfallı köylerinde bağların budanmasıyla başlayan bakım, gübre ve ilaçlama çalışmalarına Büyükşehir'in ziraat mühendisleri de katıldı. Hassas bir bakım isteyen üzüm bağları bu yıl yaz yağmurlarından etkilenmedi. Yapılan kontrollerle mildiyö, kurşuni küf ve külleme gibi hastalıkların bağlarda görülmediğini ve bağlardan iyi ürün alındığını söyleyen Arızlı Köyü muhtarı Selahattin Aracı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür edip sonraki yıllarda da aynı şekilde beraber çalışmaları gerektiğini bildirdi. Ayrıca belediyenin köydeki yol ve kanalizasyon çalışmalarının sürdüğünü ve çalışmalardan duyduğu memnuniyetini belirtti.

ÜZÜM PAZARI TALEBİ

Aracı, "Tüm tarımsal üretim yapan köylüler gibi ürünlerimizde pazarlama sorunu var. Satışları kendimiz yaparsak kazancımız daha yüksek olur. Tarımdan yeteri kadar gelir elde edersek gençlerimiz şehir merkezinde iş aramak zorunda kalmaz, emeklerini, terlerini kendi topraklarına akıtıp köylerinde arar" diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan pazar yeri talep etti.

MARKA ÜRÜNLER YETİŞECEK

Öte yandan köylerdeki üzüm bağlarının yaşlandığını belirten ziraat mühendisleri, yeni genç fidanların dikilmesi işlemi sırasında çiftçinin yanında olacalarını söyledi. Mühendisler pazar değeri yüksek ve bölgede yetiştirilebilecek, hastalıklara daha dayanıklı türler konusunda da vatandaşlara bilgi verdi. Ziraat mühendisleri marka ürünlerin yetiştirilmesi için çalıştıklarını vurgular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akpınar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title