Haberler

Üzülmez Çifti Somalili Öğrencileri Sukay'da Ağırladı

Güncelleme:

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve eşi Rahime Üzülmez, Somali milletvekili ile birlikte Kocaeli'de İmam Hatip Lisesi öğrenimi gören 16 Somalili kız öğrenciyi Kartepe Sukay Park Tesisleri'nde ağırladı.

Somalili heyet, gece boyunca kendileri ile yakından ilgilenen başkanın eşi Rahime Üzülmez'e teşekkür etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Seka Kamp Alanı'nda düzenlenen Yetim Gecesi programı kapsamında Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği'nin davetlisi olarak Kartepe'ye gelen Somali heyetini iftar sonrası Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve eşi Rahime Üzülmez Sukay Park Tesisleri'nde konuk etti.

İftar programı öncesi Kocaeli'de çeşitli temaslarda bulunan heyet ile Kartepe'de de başkanın eşi yakından ilgilendi. Somali Milletvekili Asho-Kosh Mahamud Omer ve Kocaeli'de İmam Hatip Lisesi öğrenimi gören 16 Somalili kız öğrenci Kartepe Sukay Park Tesisleri'nde konuk edildi. Üzülmez çifti iftar sonrası konuk ettikleri Somalili misafirlerine doğal, kültürel ve tarihi mekanlara sahip Kartepe'nin ülkenin turizm potansiyelinde önemli bir yere sahip olduğunu aktardılar.

İlçenin doğal güzelliklerini çıplak gözle görme imkanı bulmalarından mutlu olduklarını belirten Somali Milletvekili Omer, gün içinde KOÜ'ni de ziyaret ettiklerini hatırlattı. Milletvekili Omer, "Çocuklarımız Kocaeli'yi ve Kartepe'yi çok sevdiler. O nedenle öğrencilerimizin yüksek tahsillerini de Kocaeli'de yapmalarını çok arzu ediyorum. Burası güvenli ve kaliteli bir yer. Lise öğrenimi nedeniyle artık Kocaelili oldular. Sizler de diğer yöneticiler de öğrencilerimizle çok ilgilendiniz ve iyi bir ev sahipliği yaptınız. Somali Milletvekili olarak Türk Hükümetine ve çalışanlarına destek ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim" dedi.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Dernek Başkanı Ömer Akbaş da, Türkiye'ye gelen 1500 uluslararası öğrenci ile bire bir ilgilendiklerini belirtti. Teravih namazı ardından Bayan Üzülmez ile kahve ve çay içen Somali heyeti geç saatlere kadar samimi bir sohbette bulundu. Somalili öğrenciler de, Cennetten bir köşe olarak gördükleri Kartepe'de bulunmaktan keyif aldıklarını belirterek, "Bizlere okuma imkanı sağlayan Türkiye Hükümeti Cumhurbaşkanına çok teşekkür ederiz" dediler.

ÜZÜLMEZ ÇİFTİNE SOMALİ'YE DAVET

Somali heyeti, Başkan Üzülmez ve eşi ile Kartepe manzarası eşliğinde hatıra fotoğrafları da çektirirken Sukay Park Tesislerine hayran kaldıklarını ifade ettiler. Başkan Üzülmez'in eşi Rahime Üzülmez de, "Ülkemizin konuğu olan öğrenci kızlarımız başımızın tacıdır. Her fırsatta Kartepe'de sizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyarım. Kapımız size her zaman açık" dedi. Gece sonunda Rahime Üzülmez'e gösterdiği misafirperverlik için teşekkür eden Milletvekili Omer, Üzülmez çiftini ülkelerine de davet ederek, "Ülkemizi ve kültürümüzü tanıtmayı çok isterim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Somali Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title